728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ορθοπεδική Ιωαννίνων.. Πρωταγωνιστεί και πετυχαίνει όσα μοιάζουν θαύματα



Ομαλά και χωρίς επιπλοκές εξελίσσεται η πορεία της 28χρονης που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο ατύχημα στην Πρέβεζα και έγινε συγκόλληση του χεριού της στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα ακόμη θαύμα που πέτυχαν οι γιατροί της Κλινικής, συνεχίζοντας μία παράδοση δεκαετιών που έχει δημιουργηθεί στα Γιάννινα κι αποδεικνύοντας, ότι σε εποχές δύσκολες, η Ορθοπεδική εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και να θέτει ακόμη πιο υψηλούς στόχους.

Άλλωστε είναι από τις λίγες Κλινικές σε δημόσιο νοσοκομείο που καλύπτει όλο το φάσμα των επεμβάσεων και παραμένει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια δηλώσεων ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Αναστάσιος Κορομπίλιας, η Κλινική είναι σε θέση να αντιμετωπίζει πολύ βαριά περιστατικά διαθέτοντας μία ομάδα εξειδικευμένη, εκπαίδευση στο εξωτερικό και με μεγάλη εμπειρία.

«Η Ορθοπεδική Ιωαννίνων είναι μία κλινική με πολύ μεγάλη παράδοση στη χειρουργική τραύματος και στη μικροχειρουργική, μία παράδοση που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια κι αυτή τη στιγμή είναι από τα λίγα διαπιστευμένα κέντρα στην Ευρώπη», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το μέλλον αποτελεί μία πρόκληση για όλους, καθώς ο πήχης έχει μπει ψηλά.

«Θα γίνουν πράγματα που θα δικαιώσουν τους δασκάλους μας και την φήμη της Κλινικής και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για νέους γιατρούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορομπίλιας.

Η Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη, με ιατρικό επιτελείο που καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ορθοπεδικής, με ειδικευόμενους σε όλες τις θέσεις και με όλα τα προσόντα και το δυναμικό για να ανταπεξέλθει σε βαριά περιστατικά.

Ένα τέτοιο, βαρύ περιστατικό, ήταν ο ακρωτηριασμός της 28χρονης, σε τροχαίο, στην εθνική οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της ομάδας μικροχειρουργικής, η επέμβαση για την συγκόλληση του χεριού, που είχε ακρωτηριαστεί κοντά στον αγκώνα, διήρκησε οκτώ ώρες.

Η ιδιαιτερότητα ήταν ότι η κοπέλα ήταν πολυτραυματίας, με κατάγματα δηλαδή και σε άλλα σημεία του σώματός της, ενώ είχε μεγάλη απώλεια αίματος.

Η επέμβαση συγκόλλησης ξεκίνησε στις οκτώμισι το βράδυ και τα μεσάνυχτα οι γιατροί είχαν καταφέρει να επαναγγειώσουν το χέρι. Στις τέσσερις τα ξημερώματα η επέμβαση είχε ολοκληρωθεί.

Η 28χρονη βρίσκεται στη ΜΕΘ, χωρίς μέχρι τώρα να παρουσιάζονται επιπλοκές, και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

«Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Βέβαια θα ακολουθήσουν νέες επεμβάσεις για τα άλλα κατάγματα καθώς και επεμβάσεις για την αποκατάσταση των νεύρων του χεριού, που λόγω της βαρύτητας του τραύματος δεν μπορούσαν να γίνουν σε πρώτο χρόνο», σημείωσε ο κ. Βεκρής.

Ο κ. Βεκρής, κατέληξε σημειώνοντας ότι τέτοιοι τραυματισμοί είναι οι πιο δύσκολοι για να αντιμετωπιστούν και υπογράμμισε ότι παρά τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν διάφορα περιστατικά, ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/39278-2016-07-19-14-57-00.html
Ορθοπεδική Ιωαννίνων.. Πρωταγωνιστεί και πετυχαίνει όσα μοιάζουν θαύματα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2016 Rating: 5 Ομαλά και χωρίς επιπλοκές εξελίσσεται η πορεία της 28χρονης που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο ατύχημα στην Πρέβεζα και έγινε συγκόλληση του χ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: