728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Υπέρ των ΕΛΠΕ η απόφαση του ΣτΕ για Αρτα – Πρέβεζα



Υπέρ των ΕΛΠΕ κατέληξε και η δικαστική διαμάχη με την Energean Oil για την παραχώρηση της περιοχής Αρτας - Πρέβεζας. Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 107/2016 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής της Energean Oil κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βάσει της οποίας τα ΕΛΠΕ ανακηρύχθηκαν πλειοδότης στον διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή Αρτας - Πρέβεζας. Τα επιχειρήματα της Energean που περιλαμβάνονται στην απορριφθείσα αίτηση αναστολής, αφορούσαν στην τεχνική επάρκεια των ΕΛΠΕ να διεξάγει εργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, την ικανότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης αυτών των εργασιών, καθώς και τη δυνατότητα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων. Κύκλοι των ΕΛΠΕ σχολίαζαν, με αφορμή τη θετική έκβαση της υπόθεσης, ότι ο όμιλος, «διαθέτοντας αναμφισβήτητα την οικονομική επάρκεια, τα μέσα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων στην έρευνα». Εξέφραζαν επίσης αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, στοχεύοντας στην ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου σε περιοχές της Δ. Ελλάδας το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που, όπως επισημαίνουν, θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ο τομέας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αποτελεί βασικό πυλώνα στις στρατηγικές των ΕΛΠΕ. Ο όμιλος έχει ολοκληρώσει ήδη τις σεισμικές τρισδιάστατες έρευνες στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, καλύπτοντας συνολική έκταση 800 τετραγωνικών, η επεξεργασία των οποίων βρίσκεται στο Λονδίνο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Αναμένει επίσης την αξιολόγηση των προσφορών που έχει καταθέσει για την περιοχή του Ιονίου. Τα ΕΛΠΕ έχουν καταθέσει μία προσφορά από κοινού με τη γαλλική Total και την ιταλική Edison για το οικόπεδο 2 και δύο προσφορές αυτόνομα για δύο ακόμα οικόπεδα στην ίδια περιοχή.



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/19892-yper-ton-elpe-i-apofasi-tou-ste-gia-arta-preveza.html
Υπέρ των ΕΛΠΕ η απόφαση του ΣτΕ για Αρτα – Πρέβεζα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2016 Rating: 5 Υπέρ των ΕΛΠΕ κατέληξε και η δικαστική διαμάχη με την Energean Oil για την παραχώρηση της περιοχής Αρτας - Πρέβεζας. Η Επιτροπή Αναστολών...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: