728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απέραντο τασάκι οι ελληνικές παραλίες



Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος για το πού και πόσα αποτσίγαρα πετιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Μόνο στις παραλίες σε ετήσια βάση πετιούνται 2.650 τόνοι αποτσίγαρων προκαλώντας οικολογική καταστροφή και απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τα αποτσίγαρα είναι το πιο «πολυπληθές» σκουπίδι στις ελληνικές ακτές αντιπροσωπεύοντας το 38,3% όσων συλλέγονται.

Κι αυτό αν και το κάθε τσίγαρο, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Medasset Κωνσταντίνα Κωστούλα, κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό.

Τα σβησμένα αποτσίγαρα αποτελούν εξάλλου - μαζι με τα κομμάτια σπασμένου γυαλιού - εν δυνάμει «αναπτήρες» στις χωματερές με συνέπεια να ευθύνονται για τις μόνιμες φωτιές που σιγοκαίνε εκεί από τις οποίες εκλύονται γιγάντιες ποσότητες διοξινών.

Στις γόπες που δεν έχουν σβήσει και πετιούνται ανεξέλεγκτα στο ύπαιθρο οφείλονται ετησίως 1.431 πυρκαγιές που κατακαίνε περιοχές της επικράτειας.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/afieromata/perivalon/38985-2016-07-03-09-29-49.html
Απέραντο τασάκι οι ελληνικές παραλίες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουλίου 03, 2016 Rating: 5 Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος για το πού και πόσα αποτσ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: