728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στις 21 Ιουλίου 1928 αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρυωτάκης



Η 21η Ιουλίου 1928, έμελλε να είναι η τελευταία ημέρα της ζωής του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, στην πόλη μας την Πρέβεζα. Στις 20 Ιουλίου πήγε στο Μονολίθι και αποπειράθηκε επί δέκα ώρες να αυτοκτονήσει, προσπαθώντας μάταια να πνιγεί. Την επόμενη μέρα (21 Ιουλίου) αγόρασε ένα περίστροφο κι επισκέφτηκε ένα καφενείο της Πρέβεζας. Αφού πέρασε λίγες ώρες μόνος του καπνίζοντας, πήγε σε μια παρακείμενη παραλία, τον Άγιο Σπυρίδωνα (Βαθύ) και έθεσε τέλος στη ζωή του κάτω από έναν ευκάλυπτο.



1718: Υπογράφεται η Συνθήκη του Πασάροβιτς, ανάμεσα στην Αυστρία, τη Βενετία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. H Τουρκία χάνει εδάφη στα βόρεια Βαλκάνια, κερδίζει τις κτήσεις της Βενετίας σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Η Πρέβεζα περνά στον έλεγχο των Βενετών.



1825: Αποτυχημένες επιθέσεις του Κιουταχή εναντίον του Μεσολογγίου. Οι υπερασπιστές του απορρίπτουν τις προτάσεις του Κιουταχή για υπογραφή συνθήκης.



1904: Ολοκληρώνεται ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκινάει από τη Μόσχα και φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει μήκος 4.607 μίλια.



1930: Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Πλατεία Ομονοίας, με τον οποίο ενώνονται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά με το Θηρίο, δηλαδή τη γραμμή από την Πλατεία Αττικής μέχρι την Κηφισιά.



1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται «κομμαντάντε» του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.



1965: Μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κατά της κυβέρνησης των «Αποστατών» αντιμετωπίζεται από την Αστυνομία με δακρυγόνα και γκλομπς. Νεκρός πέφτει ο 22χρονος φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά.



1974: Αποστολή «ΝΙΚΗ» για τη μεταφορά της 1ης Μοίρας Καταδρομέων από τη Σούδα στο βομβαρδισμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με 15 μεταγωγικά αεροσκάφη Noratlas της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Το ΝΙΚΗ-4 καταρρίπτεται από φίλια πυρά και σκοτώνονται χειριστές και καταδρομείς εκτός από έναν. Άλλα τρία αεροσκάφη παθαίνουν σοβαρές ζημιές και καταστρέφονται στο έδαφος, για να μην γίνουν αντιληπτά από τους Τούρκους. Πρόκειται για τη μοναδική βοήθεια που στάλθηκε από τη Χούντα στο δοκιμασμένο Κυπριακό λαό.



πηγη: http://www.atpreveza.gr
Στις 21 Ιουλίου 1928 αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρυωτάκης Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016 Rating: 5 Η 21η Ιουλίου 1928, έμελλε να είναι η τελευταία ημέρα της ζωής του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, στην πόλη μας την Πρέβεζα. Στις 20 Ιουλίου πήγ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: