728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με βιβλιάρια πρόνοιας εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία οι ανασφάλιστοι



Από τα φαρμακεία θα μπορούν να εξυπηρετούνται από σήμερα πολίτες με βιβλιάρια πρόνοιας καθώς «πέρασαν» στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οι διατάξεις του ν.4368/2016 για τους ανασφάλιστους πολίτες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι κατά την αναζήτηση ΑΜΚΑ το σύστημα ΑΤΛΑΣ για τις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος θα επιστρέφει τον φορέα «Δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016», ενώ στην καταχώρηση συνταγής θα καθορίζεται αυτόματα από το σύστημα το ποσοστό συμμετοχής (σε 0% ή σε 0,10,25%) ανάλογα με την περίπτωση του ασθενή.

Στον νέο φορέα μπορούν να συνταγογραφούν μόνο οι ιατροί των δημόσιων δομών. Ο φορέας «ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ» θα μετονομαστεί σε «Ταμείο Πρόνοιας – Δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016» και θα παραμείνει ενεργός για ένα μεταβατικό στάδιο για όσους δικαιούχους Πρόνοιας έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας σε ισχύ. Η συνταγογράφηση για τον φορέα αυτόν θα γίνεται με ποσοστό συμμετοχής 0%, ενώ η εκτέλεση θα γίνεται σε όλα τα φαρμακεία.



πηγη: http://magdasnews.gr
Με βιβλιάρια πρόνοιας εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία οι ανασφάλιστοι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5 Από τα φαρμακεία θα μπορούν να εξυπηρετούνται από σήμερα πολίτες με βιβλιάρια πρόνοιας καθώς «πέρασαν» στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: