728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ζητούν νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης!



Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την ιατρική κάνναβη ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούν τον υπουργό Υγείας να παρουσιάσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και ξεκινήσει διάλογο σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με επικεφαλής τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, εκτιμούν ότι «τα οικονομικά οφέλη από την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική/θεραπευτική και ερευνητική χρήση θα είναι πολλαπλά».

Στους 36 που υπογράφουν την ερώτηση περιλαμβάνονται οι βουλευτές Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη.

Εκτιμούν συγκεκριμένα ότι με τη νομιμοποίηση θα επιτευχθεί αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας και της μεταποίησης, επανέναρξη εξαγωγών προϊόντων κάνναβης έπειτα από πολλές δεκαετίες παύσης, καθώς και ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων «που θα γλιτώσουν την επιβάρυνση από τα ακριβά συνταγογραφούμενα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας».

Οι 36 βουλευτές επισημαίνουν ότι η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, η οποία δεν είναι ψυχοτρόπος χρησιμοποιείται σε υφάσματα και σχοινιά, ξανάρχισε πρόσφατα στην Ελλάδα έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με την οποία η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Στο κείμενο της ερώτησής τους, οι βουλευτές επισημαίνουν ακόμα ότι το Ισραήλ έχει νομιμοποιήσει την ιατρική χρήση της κάνναβης από το 2007, και πολλές εταιρείες που λειτουργούν με αποκλειστική άδεια από το κράτος παράγουν κάνναβη για 22.000 εγγεγραμμένους ασθενείς και για σημαντικές εξαγωγές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/38640-2016-06-13-14-03-51.html
Ζητούν νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5 Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την ιατρική κάνναβη ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καλούν τον υπουργό Υγείας να παρουσιάσει τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: