728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αναστήλωση κι ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων



Εργασίες αναστήλωσης ξεκινούν στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Βουργαρέλι της Άρτας, με κονδύλια που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας προστασίας και ανάδειξης των Βυζαντινών μνημείων της περιοχής μας.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών αυτών, επισκέφθηκε το Βουργαρέλι ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας Αριστοτέλη Μπακόλα και υπηρεσιακά στελέχη.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στην «Κόκκινη Εκκλησιά», ένα σημαντικό Βυζαντινό μνημείο της περιοχής όπου ήδη έχουν γίνει έργα αναστήλωσης και ανάδειξής του.
anastilosi ar3


Ο κ. Ψαθάς ενημερώθηκε από την κ. Παπαδοπούλου για την ιστορία και την πολιτιστική σημασία των Βυζαντινών μνημείων της Άρτας και ο ίδιος δήλωσε ότι «η Π.Ε. Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου έχουν στόχο την προστασία και την ανάδειξη του θρησκευτικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού μας πλούτου, ενώ θεωρούν τον θρησκευτικό τουρισμό σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Άρτας».


anastilosi ar2


Παράλληλα ο κ. Ψαθάς επιθεώρησε και την ολοκλήρωση των εργασιών διαγράμμισης της Ε.Ο οδού Άρτας – Τρικάλων, ένα έργο προϋπολογισμού 30.000 €, που στοχεύει στην ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ενόψει και της αυξημένης κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/38572-2016-06-09-09-35-22.html
Αναστήλωση κι ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5 Εργασίες αναστήλωσης ξεκινούν στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Βουργαρέλι της Άρτας, με κονδύλια που ενέκρινε η...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: