728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι διδακτικές φάρμες και το εγχείρημα της Βελλάς!



Οι διδακτικές φάρμες, μία εκ των οποίων θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής του Κατσικά, είναι ένα από τα μοντέλα που εξετάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα!

Το σχέδιο για την διδακτική φάρμα στον Κατσικά ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τόσο τα αιτήματα του περιφερειάρχη για ενίσχυση της Σχολής όσο και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για την δημιουργία Γεωργικής Σχολής στη Βελλά, η οποία αναγεννιέται μέσα από το φιλόδοξο σχέδιο της δημιουργίας καθετοποιημένου αγροκτήματος.

Και το ενδιαφέρον μεν είναι υπαρκτό, ωστόσο συγκεκριμένες απαντήσεις δεν δόθηκαν.

«Προσεγγίζουμε το θέμα της εκπαίδευσης, μέσω του ΕΛΓΟ Δήμητρα, που είναι ο αρμόδιος οργανισμός, καθώς θέλουμε την πανσπερμία σχολών που έχουμε σήμερα να την κατευθύνουμε σε εύρωστες σχολές κατά κλάδο, που θα καλύπτουν τις ανάγκες.

Θα δούμε που θα καταλήξουμε κι από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά..» είπε ο Υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Epiruspost.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε παρουσιάσει το σχέδιο για την αναγέννηση της Μονής Βελλάς το οποίο ήδη παίρνει σάρκα και οστά.

Ήδη έχουν αναστηλώνονται οκτώ από τα κτίρια του συγκροτήματος ενώ αγοράστηκαν 1100 γίδια τα οποία αποτελούν την αρχή για τη δημιουργία του πρότυπου καθετοποιημένου αγροκτήματος.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μητροπολίτης, η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα για κάποιους νέους, ώστε να επιστρέψουν και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. «Να σας παρακαλέσω, όλοι μαζί να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε μία πρότυπη γεωργική σχολή στη Βελλά.. Να βοηθήσουμε ώστε τα προιόντα μας να πάρουν υπεραξία», σημείωσε ο Μητροπολίτης.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/38655-2016-06-13-22-15-08.html
Οι διδακτικές φάρμες και το εγχείρημα της Βελλάς! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5 Οι διδακτικές φάρμες, μία εκ των οποίων θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής του Κατσικά, είναι ένα απ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: