728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το πολύχρωμο μπουκέτο που ονομάζεται Πάργα



Η Ελλάδα μας είναι διάσημη για τα νησιά της. Κάθε άνθρωπος επάνω στην γαλαζοπράσινη αυτή σφαίρα που αποκαλούμε σπίτι μας, επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής στα νησιά μας, έστω για μια φορά στη ζωή του. Ακόμα κι αν σε αυτό το «νησί» πάει οδικώς. Μην παραξενευτείς φίλε μου, μιλάω για την Πάργα, αυτή την πεντάμορφη κόρη του Ιονίου. Ένα μέρος πλασμένο από τις Νηρηίδες με τη μέγιστη ομορφιά, μια σπονδή στους θεούς που μετουσιώνονται μέσα από τα μάτια του επισκέπτη. Μπορείς να φτάσεις εκεί με το καθαρά ανθρώπινο όχημα που σε μεταφέρει, είτε αυτό είναι αυτοκίνητο είτε μοτοσυκλέτα, είτε οτιδήποτε εσύ επιλέξεις, αλλά μόλις φτάσεις, πίνεις το νέκταρ και γεύεσαι την αμβροσία της νησιωτικής ελληνικής ατμόσφαιρας.

Η σπονδή ξεκινάει με τα πεντακάθαρα διάφανα νερά της, συνεχίζεται στον συνδυασμό άμμου και βράχων με τα απίστευτα χρώματα και στο δάσος που αγγίζει την παραλία. Τελειώνει αργά το βράδυ στους πλακόστρωτους δρόμους με τα πολύχρωμα μαγαζιά κάθε είδους, μόνο και μόνο για να ξεκινήσει αέναη την επόμενη μέρα από την αρχή.

Τα νησιώτικα χρώματα, το γαλάζιο, το λευκό και το πράσινο, αναμιγνύονται και δημιουργούν το στεριανό αυτό νησί, αυτό το πολύχρωμο μπουκέτο που ονομάζεται Πάργα!



Κείμενο: Δημήτρης (James) Αντωνίου




πηγη:James Antoniou





Το πολύχρωμο μπουκέτο που ονομάζεται Πάργα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2016 Rating: 5 Η Ελλάδα μας είναι διάσημη για τα νησιά της. Κάθε άνθρωπος επάνω στην γαλαζοπράσινη αυτή σφαίρα που αποκαλούμε σπίτι μας, επιθυμεί να απο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: