728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπύρος Κυριάκης: Αν-άπειρος Χώρα



Άρθρο του γνωστού επιχειρηματία της περιοχής μας Σπύρου Κυριάκη, φιλοξένησε η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", με τίτλο "Αν-άπειρος χώρα". Στο κείμενό του ο Σπύρος Κυριάκης εστιάζει στην απουσία έργων στην ευρύτερη περιοχή μας, που θα έδιναν ώθηση στην ανάπτυξη, τόσο από το "Πακέτο Γιούνκερ" όσο και από τον νέο αναπτυξιακό νόμο.



  

Σας παραθέτουμε αυτούσιο, το κείμενο του γνωστού και αγαπητού επιχειρηματία Σπύρου Κυριάκη!

42 έργα συνολικής άξιας 5.4 δισεκατομμυρίων ευρώ έστειλε για χρηματοδότηση το υπουργείο οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού προς την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

42 έργα που αναζητούν πόρους για να υλοποιηθούν μέσω των εγγυήσεων που παρέχει το ευρωπαϊκό ταμείο στρατηγικών επενδύσεων (EFSI) ή "Πακέτο Γιουνκερ"
όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε στην Ελλάδα. Θα περίμενε κανείς η Περιφέρεια Ηπείρου, μια από τις πιο φτωχές και λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές στην Ελλάδα να ήταν από τις πλέον ευνοημένες. Σε αντίθεση όμως με τις προσδοκίες των κατοίκων της Ηπείρου, έργα όπως η σύνδεση της Ιόνιας οδού με Άκτιο και Κακαβιά, η ανάπτυξη του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, η 3η φάση επέκτασης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, το λιμάνι της Πρέβεζας, ο παραλιακός άξονας Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας , ο αυτοκινητόδρομος Τύρια (Πρεβεζης)-Τύρια(Ιωαννίνων), ο αυτοκινητόδρομος Ακτίου - Φιλιππιάδας και μια σειρά από έργα ανάπτυξης που θα έδιναν νέα πνοή στον τόπο μας, απουσιάζουν επιδεικτικά από την συγκεκριμένη λίστα.

Φαίνεται όμως πως ο αποκλεισμός από τα έργα του πακέτου Γιουνκερ ήταν μόνο η αρχή. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την ανακοίνωση του προσχέδιου του αναπτυξιακού νόμου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, εξαιρεί στο σύνολό τους τα παράλια της Ηπείρου από τις ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων. Εξαιρεί δηλαδή για παράδειγμα την δημιουργία νέων τουριστικών καταλυμάτων στην Πρέβεζα, την Πάργα, την Πέρδικα και τα Σύβοτα. Η κυβέρνηση του Σύριζα, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν πως η περιοχή της Ηπείρου είναι από τις φτωχότερες της ευρωζώνης σε κατά κεφαλήν εισοδήματα και μια από τις πρώτες σε νεανική ανεργία αλλά και σε νεανική μετανάστευση, στερεί την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως για πρώτη φορά στην Ιστορία του νεότερου Ελληνικού κράτους η Ήπειρος είναι η γενέτειρα ηγετικών στελεχών της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου του Πρωθυπουργού .Ως γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από την Άρτα. Από την Άρτα επίσης κατάγεται αλλά και πολιτεύεται, η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη η οποία μάλιστα ήταν και υποψήφια περιφερειάρχης με τον συνδυασμό "Ήπειρος Ανατροπής" πριν μόλις 2 χρόνια - Είναι προφανές ότι ως μέλος της κυβέρνησης έχει ήδη ξεχάσει τον τόπο για τον οποίο μαχόταν προ διετίας- Από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Πρέβεζα , κατάγεται και ένα ακόμα σημαίνων πρόσωπο της κυβέρνησης, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εκτός από τους προαναφερθέντες υπάρχουν ακόμα 5 βουλευτές του Σύριζα που εκπροσωπούν την Ήπειρο στην βουλή των Ελλήνων. Συνολικά 8 βουλευτές εκπροσωπούν την περιοχή στον κυβερνητικό σχηματισμό ή όπως φαίνεται υποτίθεται ότι την εκπροσωπούν…
Γιατί η σκληρή αλήθεια όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα είναι ότι στο σύνολό τους οι βουλευτές του Σύριζα που εκλέγονται στην Ήπειρο νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους και τίποτα παραπάνω. Αδιαφορούν για τον τόπο τους, αδιαφορούν για τους ψηφοφόρους τους και σε τελική ανάλυση αδιαφορούν και για την ίδια την Ελλάδα, κάτι το οποίο το έχουν αποδείξει πολλάκις στο ελάχιστο διάστημα που κυβερνούν την χώρα.

Προσωπικά , ως νέος άνθρωπος και όχι ως πολιτικός αντίπαλος, θα ήθελα απευθυνόμενος στους προαναφερθέντες να τους ζητήσω να με διαψεύσουν. Οι μεν βουλευτές καταθέτοντας σχετική επερώτηση για τα δυο αυτά θέματα στην βουλή, οι δε κυβερνώντες διορθώνοντας τα λάθη τους . Αν δεν το κάνουν ας τους κρίνουν οι ψηφοφόροι τους…

Σπύρος Γ. Κυριάκης

Μέλος Π.Ε Νέας Δημοκρατίας



πηγη: (αναδημοσίευση από τον Ελεύθερο τύπο)
Σπύρος Κυριάκης: Αν-άπειρος Χώρα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016 Rating: 5 Άρθρο του γνωστού επιχειρηματία της περιοχής μας Σπύρου Κυριάκη, φιλοξένησε η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος&quo...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: