728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Εγνατία μετρά αέρια κι ατμοσφαιρική ρύπανση!



Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." τηρεί ως σημαντική προτεραιότητά της την εφαρμογή μιας νέας αντίληψης και στρατηγικής στη λειτουργία και συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων και στην προστασία του περιβάλλοντος, με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα, η πρόληψη και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, αποτελούν κυρίαρχο στόχο έργων και δράσεων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα (Ιούνιος 2016), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Χημείας (Ε.Α.Χ.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος (Δ.Κ.Π.) θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο μετρήσεων αέριας ρύπανσης, με δύο Κινητούς Σταθμούς Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης διασχίζοντας όλη τη Βόρειο Ελλάδα, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Εκτός από την υλοποίηση μετρήσεων αέριας και σωματιδιακής ρύπανσης, η "Εγνατία Οδός Α.Ε." βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και υλοποίησης μοντέλου υπολογισμού του ανθρακικού αποτυπώματος στο οποίο δίνεται έμφαση στην εκτίμηση του βαθμού συμβολής του οδικού άξονα, ως μια γραμμική πηγή εκπομπής ρύπων, στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας των περιοχών απ' όπου διέρχεται, αλλά και σε περιβαλλοντικά προβλήματα παγκόσμιας/περιφερειακής κλίμακας, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγή.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/38438-2016-06-02-13-42-58.html
Η Εγνατία μετρά αέρια κι ατμοσφαιρική ρύπανση! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016 Rating: 5 Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." τηρεί ως σημαντική προτεραιότητά της την εφαρμογή μιας νέας αντίληψης και στρατηγικής στη λειτουργία και ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: