728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ!!! Το αρχαίο νόμισμα της Ηπείρου



ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ!!!
Ο ταύρος (συγκεκριμένα ο λευκός ταύρος) είναι η μία από τις δύο μορφές που προσέδιδαν στον Δία....η άλλη είναι ο αετός...στην Δωδώνη ο ταύρος ήταν το ιερό ζώο που συμβολικά θυσιαζόταν στην θεά Γαία απο το 3000 π.Χ. ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της γονιμοποίησης...επίσης το όνομα Δίας μαζί με το Ζήνα είναι οι δύο τύποι της αιτιατικής του Ζευς. Συσχετίζοντας όμως τους δυο τύπους αποκαλύπτει κανείς την πραγματική φύση του θεού ως "ο δίδων ζωή" (Δίας Zευς), πράγμα το οποίο ταιριάζει στο όνομα και την μορφή του ταύρου.
Η βελανιδιά ή αλλιώς Φηγός ή αλλιώς Δρυς,ήταν καθ'όλη την ύπαρξη του ιερού και μαντείου της Δωδώνης το ιερό δέντρο και μέσω επικοινωνίας με τον Δωδωναίο(πελασγικό) Δία...φορέας της έκφρασης του θεού ήταν κυρίως η ιερή βελανιδιά, η οποία με το θρόισμα των φύλλων της έδινε τις απαντήσεις στους θνητούς που είχαν έλθει από παντού να συμβουλευθούν τον αθάνατο θεό...Σύμφωνα με τον μύθο, από την Ιερά Φηγό του Μαντείου της Δωδώνης πήρε η Θεά Αθηνά το κομμάτι ξύλου που έβαλε στην πλώρη της Αργούς και είχε την ικανότητα να προφητεύει το μέλλον...η λατρεία του ιερού δέντρου δεν σταματά όμως με την καταστροφή του μαντείου,αλλά συνεχίζεται από τον 4° αιώνα μ.Χ. με την Χριστιανική πίστη, όπως αποδεικνύεται από τα ερείπια της χριστιανικής βασιλικής του 5ου και 6ου αιώνα.


πηγη: http://www.fanaripress.gr/arthra/apeirotan-arkhaio-nomisma-tes-epeirou.html
ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ!!! Το αρχαίο νόμισμα της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5 ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ!!! Ο ταύρος (συγκεκριμένα ο λευκός ταύρος) είναι η μία από τις δύο μορφές που προσέδιδαν στον Δία....η άλλη είναι ο αετός...στ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: