728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνέδριο «Εγκέλαδος 2016»



Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου για την Αντιμετώπιση Καταστροφών από Σεισμό & Άσκηση Σεισμού, «ΕΓΚΕΛΑ∆ΟΣ 2016», το οποίο συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής (Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας) µε την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω».

Το συνέδριο παρακολούθησαν στελέχη δημοσίων υπηρεσιών που σχετίζονται με θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντές πολιτικής προστασίας από την Αττική και όλη την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι από εθελοντικές ομάδες από την Ευρώπη. Συνολικά στο συνέδριο παρουσιάστηκαν από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ανώτερα και ανώτατα στελέχη υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και εξειδικευμένους εθελοντές, 21 εισηγήσεις που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται τους σεισμούς και τη διαχείριση – αντιμετώπιση των άμεσων καταστάσεων που ακολουθούν φυσικές καταστροφές.

Μετά από την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, ακολούθησε επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων σεισμού από µέλη εθελοντικών ομάδων της Ελλάδας και του εξωτερικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Δήμου Αιγάλεω και την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συνέδρων. Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ιωάννα Τσούπρα, αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, τις εθελοντικές ομάδες και τους συνέδρους, τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης των στελεχών πολιτικής προστασίας και των εθελοντών μέσω ανάλογων προσπαθειών και την επιθυμία της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει σε ανάλογες δράσεις.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί από την «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω», η διενέργεια άσκησης με θέματα που σχετίζονται με απεγκλωβισμούς σε πραγματικές συνθήκες με τη συμμετοχή διασωστικών ομάδων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με σκοπό την εκπαίδευση και το καλύτερο συντονισμό τους.


πηγη: http://magdasnews.gr
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνέδριο «Εγκέλαδος 2016» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2016 Rating: 5 Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου για την Αντιμετώπιση Καταστροφών ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: