728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Kαρκίνος του μαστού: Κάθε χρόνο 5.000 νέα περιστατικά στην Ελλάδα



H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία συστήνει την τακτική προληπτική μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες άνω των 40 ετών

Με στόχο την πρόσβαση όλων των γυναικών στις εξετάσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού ξεκινά στις 26 Μαϊου από τη Λάρισα το ταξίδι της σε όλη τη χώρα η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ). Εφέτος θα έχει συνοδοιπόρους και αρωγούς της την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και τη φαρμακευτική εταιρία ELPEN.


Στο πλαίσιο της εκστρατείας Κίνηση «Μαστ για τον Καρκίνο του Μαστού», η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της EAE και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που την στελεχώνει, θα υποδεχθεί γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. μακροχρόνια άνεργες, ευρισκόμενες σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενες από φτώχεια κ.λπ), για την πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και μαστογραφιών. Οι κινητές μονάδες μαστογράφων, την τελευταία δεκαετία, έχουν παράσχει δωρεάν έλεγχο σε περισσότερες από 50.000 Ελληνίδες σε 300 χωριά και πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πάθηση που φοβίζει τις γυναίκες περισσότερο απ’ όλες τις άλλες. Στατιστικά στοιχεία από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη δείχνουν ότι περίπου 1 στις 10 γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο στο μαστό σε κάποια στιγμή της ζωής της. Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 5.000 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού, με τη νόσο να αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στις Ελληνίδες.

«Τα τελευταία χρόνια η πρόγνωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς ο αριθμός των ασθενών που θεωρείται ότι έχουν πλέον ιαθεί αυξάνει συνεχώς, ενώ τόσο η επιβίωση όσο και η ποιότητα ζωής όλων όσων έχουν ασθενήσει έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Αυτή η θετική εξέλιξη στο μεγαλύτερο μέρος της δεν οφείλεται σε κάποια νέα θεραπεία, αλλά κυρίως στην έγκαιρη διάγνωση, και στο ότι ολοένα και σε πιο πολλές γυναίκες η ασθένεια ανακαλύπτεται έγκαιρα, στα αρχικά στάδια» υπογράμμισε ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Διευθυντή Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Για να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού υπάρχουν τρεις δυνατότητες: α) Η αυτοεξέταση των γυναικών, β) Η κλινική εξέταση από γιατρό και γ) Η μαστογραφία. Η μαστογραφία αποτελεί την πιο συχνή εξέταση για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η διαγνωστική ικανότητα της είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί δε να ανακαλύψει μία κακοήθεια πριν αυτή εντοπιστεί με την κλινική εξέταση. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δυνατότητες του υγειονομικού συστήματος της χώρας μας και τις ιδιαιτερότητες της παρουσίας της νόσου στην Ελλάδα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία συστήνει την τακτική προληπτική μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες άνω των 40 ετών.


Kαρκίνος του μαστού: Κάθε χρόνο 5.000 νέα περιστατικά στην Ελλάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 20, 2016 Rating: 5 H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία συστήνει την τακτική προληπτική μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες άνω των 40 ετών Με στόχο την...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: