ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

H Unicef βραβεύει το ΑρεταίειοΟ τίτλος του «Φιλικού προς τα Βρέφη Νοσοκομείου» απονέμεται από την Unicef στο Aρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF Σ. Τζιτζίκου θα απονείμουν τον τίτλο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μικρό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η χώρα μας συμμετέχει στις διεθνείς δράσεις προώθησης του μητρικού θηλασμού, και ειδικότερα στην πρωτοβουλία του «Φιλικού για το Βρέφος Νοσοκομείου» (Baby-friendly Hospital) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF, η οποία περιλαμβάνεται στη Διακήρυξη Innocenti για την Προστασία, Προαγωγή και Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού, στην Αναθεωρημένη Διακήρυξη Innocenti 2005 και την Παγκόσμια Στρατηγική για τη Διατροφή του Βρέφους, και του μικρού Παιδιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF.

Η προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελεί διαχρονικά σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Επισημαίνει ότι το δικαίωμα των γονέων και των παιδιών να ενημερώνονται για τα πλεονεκτήματα του φυσικού θηλασμού και να υποστηρίζονται σε αυτόν είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία μας ανθρώπινο δικαίωμα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]