728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πόση θα είναι η αύξηση στις τιμές των τσιγάρων



Η νέα αύξηση στα τσιγάρα φαίνεται πως είναι ένας από τους έμμεσους φόρους που κλείδωσαν και αναμένεται να ισχύσει με την κατάθεση του νομοσχεδίου, μέχρι τις 24 Μαΐου 2016, ώστε να ληφθεί υπόψη και αυτή η αύξηση στη συζήτηση για την συμφωνία στο Eurogroup.

Παράλληλα νέες ρυθμίσεις για τα πακέτα των τσιγάρων και την κάλυψη τους με «αποκρουστικές» εικόνες των επιπτώσεων που έχει στο κάπνισμα στην υγεία των ανθρώπων προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο από τις 20 Μαΐου 2016 αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για να παραχθούν οι νέες συσκευασίες τσιγάρων που προστάζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Η κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι έγχρωμες φωτογραφίες θα καλύπτουν το 65% της επιφάνειας του πακέτου με προειδοποιητικά μηνύματα υγείας που θα τις συνοδεύουν.

Επίσης, απαγορεύονται τα προϊόντα καπνού που έχουν χαρακτηριστικά αρώματα/γεύσεις, όπως φρούτων ή σοκολάτας. Θα επιτρέπεται μέχρι και το 2020 μόνο η γεύση μέντας. Δεν θα επιτρέπεται ακόμα η χρήση αρωματικών ουσιών στα φίλτρα, στα τσιγαρόχαρτα ή στις συσκευασίες, καθώς και η διάθεση στην αγορά προϊόντων καπνού με αυξημένη τοξικότητα ή εθιστικότητα.

Το πρόβλημα για τις καπνοβιομηχανίες είναι ότι θα πρέπει να τυπώσουν τις νέες συσκευασίες, κάτι που αποτελεί σημαντικό κόστος, καθώς υπάρχουν μόλις 3 βιομηχανίες στην Ευρώπη για τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Οι νέες συσκευασίες θα κυκλοφορούν υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου 2017. Ταυτόχρονα η επιβολή νέου φόρου στα τσιγάρα θα οδηγήσει σε ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα πακέτα που είναι ήδη στις αποθήκες των καπνοβιομηχανιών θα επανατιμολογηθούν, αφού δεν θα έχουν πωληθεί πριν από τις νέες αυξήσεις τιμών.

Η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 50 λεπτών έως και 1 ευρώ και θα ισχύσει με την αναδρομικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και όχι από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, όπως ισχύει για τα άλλα προϊόντα που θα ανατιμηθούν από την 1η Ιουλίου 2016.

Παράλληλα νέες ρυθμίσεις για τα πακέτα των τσιγάρων και την κάλυψη τους με «αποκρουστικές» εικόνες των επιπτώσεων που έχει στο κάπνισμα στην υγεία των ανθρώπων προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.


Πόση θα είναι η αύξηση στις τιμές των τσιγάρων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016 Rating: 5 Η νέα αύξηση στα τσιγάρα φαίνεται πως είναι ένας από τους έμμεσους φόρους που κλείδωσαν και αναμένεται να ισχύσει με την κατάθεση του νομ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: