ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Ολοκληρώθηκε η προμελέτη για το Γεφύρι της ΠλάκαςΣυνεργασία με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιάννη Γκόλια είχε στην Αθήνα ο Σταύρος Καλογιάννης για την πορεία υλοποίησης των μελετών αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας.

Ο κ. Γκόλιας ενημέρωσε τον Σταύρο Καλογιάννη ότι το Πολυτεχνείο ολοκλήρωσε ήδη την προμελέτη αποκατάστασης του γεφυριού και έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού.

Ο Στ. Καλογιάννης εξέφρασε στον Πρύτανη τις ευχαριστίες του και έκανε την παρακάτω δήλωση: «Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιστρέφει στην πράξη μέρος του χρέους του προς την Ήπειρο και η ενέργειά του αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για την αποκατάσταση του γεφυριού.

Είναι καιρός πλέον να κινηθεί, και μάλιστα με γρήγορο ρυθμό, και η Κυβέρνηση, διά του Υπ. Πολιτισμού, γιατί μέχρι σήμερα - δεκαέξι μήνες μετά την πτώση του γεφυριού - μόνο βαρύγδουπες υπουργικές δηλώσεις και ευχολόγια έχουμε ακούσει. Είναι επιτακτική η ανάγκη να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο, ώστε να μην χαθεί και η φετινή χρονιά και, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]