728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ολοκαύτωμα... Σε επτά χιλιάδες σελίδες η πλήρης εξαθλίωση του ελληνικού λαού!



Ό,τι είχε απομείνει όρθιο μετά από έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και μέτρων λιτότητας, ισοπεδώνεται.. Με ένα πολυνομοσχέδιο, επτά χιλιάδων σελίδων, που οι βουλευτές καλούνται να διαβάσουν και κατανοήσουν μέσα σε λίγες ώρες, η ζωή όλων αλλάζει προς το χειρότερο..

Ισοπεδώνεται!

Πρόκειται για μία φοροκαταιγίδα που σαρώνει τα πάντα και παράλληλα για περαιτέρω μειώσεις εισοδημάτων.

Όχι μόνον δεν καταργήθηκε τελικά ο ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν μειώνεται επειδή μειώθηκαν το καλοκαίρι οι (εξωπραγματικά υψηλές ακόμη) αντικειμενικές, αλλά τελικώς... αυξάνεται και αναδρομικά!

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, ειδικά για όσους έχουν διαμερίσματα, μετά την αναθεώρηση των συντελεστών στον συμπληρωματικό φόρο.

Πλέον, από φέτος, θα πληρώνουν συμπληρωματικό φόρο και όσοι έχουν ακίνητα αντικειμενικές αξίας 200.000-300.000 ευρώ (​"πιάνει" και όσους έχουν ένα σπίτι σε μια μεσαία περιοχή).

Αλλά δεν φτάνει αυτό: η κυβέρνηση προχωρεί σε αύξηση και των συντελεστών φορολόγησης στα οικόπεδα, αλλά και στον συμπληρωματικό φόρο (100% ως 200% για τους περισσότερους)! Αν όμως αυτό γινόταν απλώς για να μη γλιτώσουν όσοι πλήρωναν τον συμπληρωματικό φόρο, λόγω της μείωσης που έγινε στις αντικειμενικές το καλοκαίρι, τότε δεν θα χρειαζόταν να ... τριπλασιαστεί ο συντελεστής φόρου (πχ 0,3% αντί 0,1% για αξίες ακινήτων 300.000-400.000 ευρώ κλπ)!

Για πρώτη φορά θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος και σε όσους έχουν αγροτεμάχια. Και για πρώτη φορά επιβάλλεται και Τέλος 0,1% για εταιρίες που ιδιοχρησιμοποιούν δικά τους ακίνητα. Οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά από 1.1.2016 και θα φανούν με τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, που θα πληρωθούν το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι μπορούν όλοι, έως τις 29 Ιουλίου 2016, να δηλώσουν και ό,τι ακίνητο ή αλλαγή χρήσης δεν είχαν δηλώσει από το 2010 και μετά. Για τα εκπρόθεσμα Ε9 δεν θα πληρώσουν πρόστιμο 100-500 ευρώ, ενώ απαλλάσσονται και όσοι τις έκαναν ήδη από 31-12-2014 ως σήμερα. Ωστόσο, αν και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου δεν κάνει καμία εκτίμηση εσόδων από τις ρυθμίσεις αυτές για τον ΕΝΦΙΑ, το δημόσιο θα μπορεί να εισπράξει επιπλέον φόρους μετά τη νέα εκκαθάριση.

Ακόμη...

Από την 1η Ιουνίου, αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

Από 1η Ιουνίου καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά: Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόνησσος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος.

Από 1η Ιανουαρίου 2018 θεσπίζεται φόρος διαμονής ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας. Σε ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων προβλέπεται φόρος διαμονής 0,50 ευρώ, για τα τρία αστέρια 1,5 ευρώ για τέσσερα αστέρια τρία ευρώ, ενώ για ξενοδοχεία πέντε αστέρων 4 ευρώ. Για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ο φόρος είναι 0,25 ευρώ για δωμάτια 1-2 κλειδιών, ενώ για τρία κλειδιά αυξάνεται σε 0,5 ευρώ και για τέσσερα κλειδιά σε 1 ευρώ.

Από 1 Ιουνίου 2016 θεσπίζεται τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης και υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

Από 1η Ιουλίου 2017 θεσπίζεται τέλος σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (Internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 προβλέπεται ότι σε όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα κλιμακώνεται σε 30% επί μικτού κέρδους μέχρι 100 εκατ. ευρώ, σε 32,5% από 100 εκατομμύρια και ένα λεπτό έως 200 εκατ. ευρώ και 35% για το υπερβάλλον.

Καταργείται ο φόρος στα μικρά ζυθοποιεία και αυξάνεται ο ΕΦΚ στην μπύρα σε 5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο μπύρας (από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα). Επίσης αυξάνεται σε 2,5 ευρώ ανά βαθμό Plato κατά όγκο και εκατόλιτρο μπύρας από 1,30 ευρώ που είναι σήμερα, ο μειωμένος συντελεστής ΕΦΚ που επιβάλλεται στη μπύρα που παράγεται στη χώρα μας ή σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία, εφόσον η παραγωγή τους δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα μπύρας ετησίως.

Από 1η Ιουλίου 2017 θεσπίζεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων ίσος με δέκα λεπτά του ευρώ ανά χιλιοστόλιτρο προϊόντος.

Από 1η Ιουλίου 2017 ο αναλογικός φόρος στα τσιγάρα αυξάνεται από το 20% στο 26% της λιανικής τιμής, ενώ διατηρείται σταθερός ο φόρος των 82,5 ευρώ ανά χίλια τσιγάρα. Στα στριφτά, ο φόρος αυξάνεται από τα 156 στα 170 ευρώ ανά κιλό.

Από 1η Ιουλίου 2017 θεσπίζεται φόρος 2 ευρώ ανά κιλό καθαρού βάρους στον μη καβουρδισμένο καφέ, 3 ευρώ στον καβουρδισμένο και 4 ευρώ για τον στιγμιαίο καφέ καθώς και σε παρασκευάσματα με βάση εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Ολοκαύτωμα... Σε επτά χιλιάδες σελίδες η πλήρης εξαθλίωση του ελληνικού λαού! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016 Rating: 5 Ό,τι είχε απομείνει όρθιο μετά από έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και μέτρων λιτότητας, ισοπεδώνεται.. Με ένα πολυνομοσχέδιο, επτά χιλι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: