ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Η «μαργαριταρένια» πόλη του νομού ΠρεβέζηςΣτα βορειοδυτικά της Πρέβεζας, χτισμένη αμφιθεατρικά, βρίσκεται η Πάργα. Με το χάδι του κύματος του Ιονίου, η Πάργα ξυπνάει στον επισκέπτη αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Η σκιά του κάστρου της, το πράσινο που βρίσκεται παντού και η επτανησιακή αρχιτεκτονική εναρμονίζονται, δημιουργώντας την τέλεια σύνθεση γραφικότητας και, αδιαμφισβήτητα, ξεχωριστής ομορφιάς. Η τουριστική της ανάπτυξη δε στερεί το παραδοσιακό στοιχείο της περιοχής.

Η αγνή φύση, οι καταπράσινοι κάμποι και τα κρυστάλλινα νερά των ποταμών είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους, για να τη βάλετε στη λίστα των προορισμών σας. Και πώς θα ήταν δυνατό μια πόλη, στην αγκαλία του Ιονίου, να μην έχει καταπληκτικές παραλίες; Ο Βάλτος, το Σαρακήνικο και η Λίχνος είναι μόνο τρεις από τις ομορφότερες παραλίες στην Πάργα.

Σίγουρα, θα μείνει αξέχαστη στα μάτια σας η εικόνα της αντίθεσης των χρωμάτων και η γλυκιά ανάμνηση του ατελείωτου μπλε της θάλασσας να μπλέκεται με τους καταπράσινους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την άμμο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]