728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συγκινητικές προσφορές αποδήμων σε ιδρύματα της Ηπείρου




Μπορεί να βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπου οι περισσότεροι έχουν μεγαλουργήσει επαγγελματικά και οικογενειακά, ωστόσο το μυαλό και η καρδιά των απόδημων της Αμερικής, βρίσκονται πάντα στην Ελλάδα, ενώ σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν έμπρακτα την στήριξή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπατριωτών τους.Αυτό συνέβη και πρόσφατα, όταν το Mid Atlantic Greek American Foundation (MAGAF) και η εφημερίδα Hellenic News of America, είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τον...
περασμένο Ιανουάριο τρεις εκδηλώσεις σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Βαλτιμόρη και τα έσοδά τους να διατεθούν σε ιδρύματα της Ηπείρου για την κάλυψη αναγκών τους.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας 

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις, στις οποίες έδωσαν βροντερό «παρών» οι Έλληνες της Αμερικής, αντιπροσωπεία των διοργανωτών έφτασε στην Ήπειρο τις ημέρες του Πάσχα, για να διαθέσει τις προσφορές των ομογενών στην «Κιβωτό του Κόσμου» Πωγωνιανής, στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κόνιτσας «Η Θεοτόκος» και στην Αρχιεπισκοπή Αλβανίας για τα ορφανά της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν και τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» με τον εκ Παρακαλάμου Πρόεδρο του MAGAF κ. Παύλο Κοτρότσιο, για να μας ενημερώσει διεξοδικά για τις επισκέψεις τους στα Ιδρύματα, μεταφέροντας παράλληλα την αγάπη και την συμπαράσταση των ομογενών στην μητέρα πατρίδα. Μαζί τους και ο γνωστός «πρεσβευτής» της Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής Σάββας Σιάτρας, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Πάμπο συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις της Αμερικής.

Στην «Κιβωτό» της Πωγωνιανής 

Η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή ήταν ένα από τα Ιδρύματα που ο κ. Κοτρότσιος επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου Βασίλη Μάτσια, τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Δημ. Ντότη, τον κ. Χρ. Χαλιγιάννη, τον κ. Σπ. Ντότη, την κ.Αφροδίτη Κοτρότσιου και την κ. Εβίτα Γαβρά. Εκεί τους υποδέχτηκαν η Δ/ντρια της «Κιβωτού» Άντυ Θεοδωρακοπούλου και η κοινωνική λειτουργός της δομής Κατερίνα Μαρτίνη.Έπειτα από μια διεξοδική ξενάγηση στο Σπίτι των παιδιών και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (δωμάτια ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, αναγνωστήρια, play rooms, βοηθητικοί χώροι), οι επισκέπτες παρέδωσαν τρόφιμα για τα παιδιά, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν όσο μπορούν στο γιγάντιο έργο που έχει ξεκινήσει ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.Η Άντυ Θεοδωρακοπουλου αναφέρθηκε στο όραμα της «Κιβωτού» που είναι «αφενός να δημιουργήσουμε μια καινούρια οικογένεια για όλα τα παιδιά της Ηπείρου που αναζητούν την αγάπη και την ασφάλεια, αφετέρου να δώσουμε πνοή και ανάπτυξη σε έναν τόπο που δυστυχώς ερημώνει και που το ελληνικό στοιχείο κοντεύει να εκλείψει».Ο κ. Κοτρότσιος από την πλευρά του δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη είναι ένα αναβάπτισμα για μένα που έζησα και φοίτησα στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής. Και εγώ και ο κ. Μάτσιας είμαστε απόφοιτοι με πολλές καλές αναμνήσεις. Είμαστε σήμερα εδώ, μετά από τις επαφές των αντιπροσώπων και τις ενέργειες της κ. Γαβρά, για να προσφέρουμε αυτή την μορφή βοήθειας στην Κιβωτό και στα ορφανά παιδιά – συμπολίτες μας, εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις της Ομογένειας, δημιουργώντας ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους απόδημους Ηπειρώτες και φίλους αυτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και να δούμε από κοινού ποιές είναι οι μελλοντικές ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής της Ηπείρου».

Στο Γηροκομείο Κόνιτσας 

Μια ακόμη στάση έκαναν οι εκπρόσωποι του MAGAF και της ομογενειακής εφημερίδας Hellenic News of America στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Η Θεοτόκος» στην ακριτική Κόνιτσα και παρουσία του Διευθυντή κ. Δημήτρη Καλιακμάνη προσέφεραν φάρμακα και τρόφιμα στις ηλικιωμένες που φιλοξενούνται εκεί.

Στον Αναστάσιο 

Συγκινητική όμως ήταν η συνάντηση που είχε ο κ. Κοτρότσιος με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, στον οποίο παραδόθηκε χρηματική προσφορά, ύψους 5.000 ευρώ για τα ορφανά της Βορείου Ηπείρου.Ας σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος αποτελεί μια σημαντική μορφή της Ορθοδοξίας αφού είναι εκείνος που αναβάθμισε την Ορθόδοξη Εκκλησία στην γειτονική χώρα, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή του στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Οι ομογενείς λοιπόν αναγνωρίζοντας το τιτάνιο έργο του όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, τον επισκέφθηκαν την Κυριακή των Βαΐων, στον καθεδρικό Ναό στα Τίρανα και σε μια μικρή εκδήλωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου στο Συνοδικό και Πολιτιστικό Κέντρο που λειτουργεί στον κάτω όροφο του ναού, του προσέφεραν αυτή την μικρή δωρεά.

Στον Παρακάλαμο

Τέλος, ας σημειωθεί ότι στο Δημαρχείο του Παρακαλάμου, παρουσία του προέδρου της Τ. Κ. Παρακαλάμου Κων. Μπίκα παραδόθηκε ένα μεγάλο αναπηρικό αμαξίδιο και νοσοκομειακός εξοπλισμός για τις ανάγκες του τοπικού ιατρείου.


Συγκινητικές προσφορές αποδήμων σε ιδρύματα της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5 Μπορεί να βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, όπου οι περισσότεροι έχουν μεγαλουργήσει επαγγελματικά κ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: