728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γιατί τα προτιμούν και όσοι αγαπούν τα… νησιά;



Από την Πρέβεζα έως τη διάσημη Πάργα απλώνεται μια ακτογραμμή χιλιομέτρων αμμουδιάς με μικρά ή μεγάλα ακρογιάλια, βράχια, ρεματιές και πευκοδάση που συνθέτουν ένα ξεχωριστό θαλασσινό προορισμό ο οποίος κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Στα Σύβοτα πάλι, δεκάδες μικρά και μεγαλύτερα νησιά, λαμπερές παραλίες. λαχταριστοί ορμίσκοι και κατάφυτες ρεματιές συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα σημεία της χώρας.

Όμως δεν είναι μόνο η φύση που σφραγίζει αυτόν τον τόπο, μα και το πέρασμα λαών και πολιτισμών που άφησαν τα σημάδια τους πάνω σε αυτήν τη μοναδική φυσιογραφία στη διάρκεια των αιώνων. Η πρόσβαση στην Πρέβεζα και στα παράλια του Ιονίου είναι εύκολη από τον δρόμο Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, ενώ σαφώς και έχουν βελτιωθεί οι μετακινήσεις με την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.

Η Πρέβεζα είναι μια ξεχωριστή παράκτια πολιτεία, κτισμένη πάνω σε χερσόνησο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και στον Αμβρακικό κόλπο. Από τις πανέμορφες παραλίες και τις διάσημες βόλτες στην προκυμαία της πρωί και βράδυ όπου οι μικροπωλητές φωλιάζουν σε κάθε πιθαμή της προσφέροντας φέρνοντας ποικίλα χρώματα και μυρωδιές στη βόλτα, μέχρι την περιήγηση στο «Παζάρι του Διαβόλου» (Σαϊτάν Παζάρ) και στα δεκάδες καφενεδάκια μέχρι να δείτε τον εντυπωσιακό ενετικό πύργο και το ηλιακό ρολόι, η Πρέβεζα διαθέτει μοιάζει περιοχή με… γοητευτικά διχασμένη προσωπικότητα.

Στην Πάργα, το τοπίο με τα κατάφυτα νησάκια και τους διάσπαρτους βράχους που μοιάζουν να στολίζουν τις λαμπερές αμμουδιές αποτελούν εικόνα μοναδική και διάσημη στη Μεσόγειο, για αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφθείτε την Πάργα έστω και μια φορά. Η παλιά πόλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική όψη έχει μια ιδιαίτερη γοητεία που συναρπάζει. Αξίζει να ανηφορίσετε τα γραφικά καλντερίμια με τα λαϊκά σπίτια και να χαζέψετε τις όμορφες γειτονιές. Νωρίς το πρωί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα στο μόλο, δίπλα στο μικρό λιμάνι, γεμάτο πολύχρωμα καΐκια και τουριστικά σκάφη. Σε ελάχιστη απόσταση από τον κεντρικό μόλο της αποβάθρας βρίσκονται οι δυο πολύκοσμες ακρογιαλιές του Κρυονερίου από όπου μπορείτε κολυμπώντας να περάσετε απέναντι στα κοντινά νησάκια.

Ανάμεσα στην Πάργα και στην Ηγουμενίτσα σε μια κατάφυτη ακτή, διάσπαρτη με άφθονα ερημονήσια ξεδιπλώνουν τις χάρες τους οι παραλίες των Συβότων. Ένα παραλιακό χωριό στο μυχό του πιο όμορφου όρμου, όπου το καταπράσινο τοπίο σμίγει αρμονικά με τα βαθυγάλανα νερά της θάλασσας, ξετυλίγοντας μια εικόνα βγαλμένη από τα παραμύθια. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στο νησάκι Μπέλλα Βάρκα που σχεδόν εφάπτεται της χερσονήσου των Συβότων. Θα έρθετε εδώ με τα πόδια (!) καθώς το νερό στην αμμώδη γλώσσα που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα μόλις και φτάνει στα γόνατα. Η καταπράσινη νησίδα διαθέτει τρεις μικροσκοπικές αμμουδερές, πολυσύχναστες αλλά κατά τα άλλα, υπέροχες παραλίες. Ο νέος παραλιακός δρόμος που ξεκινά από τα Σύβοτα, περνά από την Πέρδικα και καταλήγει στη διάσημη Πάργα εξυπηρετεί τα μέγιστα τις μετακινήσεις και επιτρέπει να προσεγγίσουμε με το αυτοκίνητο στις περισσότερες ακρογιαλιές.

Γιατί τα προτιμούν και όσοι αγαπούν τα… νησιά; Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016 Rating: 5 Από την Πρέβεζα έως τη διάσημη Πάργα απλώνεται μια ακτογραμμή χιλιομέτρων αμμουδιάς με μικρά ή μεγάλα ακρογιάλια, βράχια, ρεματιές και πε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: