728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εορτές Σουλίου- Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής



Τριήμερες θα είναι και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Σούλι.. Εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή το Ολοκαύτωμα και τη θυσία των Σουλιωτών και του καλόγερου Σαμουήλ. Την υπέρτατη θυσία για την ελευθερία του τόπου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Μαίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή με την αναπαράσταση της μάχης και την ανατίναξη του Κουγκίου.

Αναλυτικά

- Παρασκευή 27 Μαΐου

19:30 Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου • Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής.

20:30 Παραμυθιά: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Σουλίου «Καρκαμίσι» • Εκδήλωση: «Θεατρικά Δρώμενα – Διάλεξη για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως 29 Μαΐου 1453» από τον Φώτιο Τσίτα, Ιστορικό – Αρχαιολόγο.

- Σάββατο 28 Μαΐου

20:00 Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου • Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς.

21:00 Παραμυθιά: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη • Βράβευση Μαθητών για τις καλύτερες εικαστικές δημιουργίες με θέμα: «Σούλι: Εικαστική προσέγγιση μιας ιστορικής περιοχής από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιες Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας».

21:15 Παραμυθιά: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη • Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών όπλων και παρελκομένων, αυθεντικών που χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες του Σουλίου από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.

21.30 Παραμυθιά: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη • Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στο διάστημα 23-27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ακόμα εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρακμίσι» στην Παραμυθιά όλων των έργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον Δήμο Σουλίου με θέμα: «Σούλι: Εικαστική προσέγγιση μιας ιστορικής περιοχής από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας».

- Κυριακή 29 Μαΐου

6:30 – 11:00 Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου

7:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου.

10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου

10:45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο.• Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων- Χαιρετισμοί- Πανηγυρικός της ημέρας- Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

11:35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση • Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών- Καταθέσεις στεφάνων-Χαιρετισμός από την Δήμαρχο Σουλίου- Απονομές μεταλλίων- Παραδοσιακοί χοροί

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο 5ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών με εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής από τις 9.30 και στις 12:00 τερματισμό στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.

Εορτές Σουλίου- Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016 Rating: 5 Τριήμερες θα είναι και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Σούλι.. Εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή το Ολοκαύτωμα και τη θυσία των...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: