728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αύξηση 8 - 10 λεπτά στη βενζίνη με το πακέτο φόρων



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει αύξηση κατά 8 - 10 λεπτά ανά λίτρο του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη.

Οι έμμεσοι φόροι συμπληρώνουν τα μέτρα από το ασφαλιστικό και το φορολογικό που ψηφίστηκαν την περασμένη Κυριακή, ώστε το πακέτο που προβλέπει η τρέχουσα αξιολόγηση (ύψους 5,4 δισ. ευρώ) να έχει ψηφιστεί στο σύνολό του πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία και προβληματισμό για το ενδεχόμενο αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα εκφράζουν οι βενζινοπώλες. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ανάλογες ενέργειες, όπως η αύξηση του 2012 στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε αρνητικά αποτελέσματα στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Θεωρεί, δε, εντελώς αντιφατική οποιαδήποτε αύξηση του ΕΦΚ σε σχέση με την επιδίωξη της κυβέρνησης για το πέρασμα της οικονομίας από την ύφεση στην ανάπτυξη.

Αύξηση 8 - 10 λεπτά στη βενζίνη με το πακέτο φόρων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5 Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: