728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Ποιοι καίγονται- Η εφορία σε μπαράζ κατασχέσεων


Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας απ' όταν άνοιξε το taxisnet κι όμως μόλις 500.000 από τα 6 εκατομμύρια των φορολογουμένων έσπευσαν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση για το 2016.Τα στοιχεία όμως από τις πρώτες αυτές δηλώσεις είναι ενδεικτικά για τη φετινή φορολόγηση. Ήδη τα στοιχεία δείχνουν πως 270.000 άτομα έχουν λάβει μηδενικό εκκαθαριστικό, πρόκειται κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους ποσοστό δηλαδή 54% των φορολογουμένων που ούτε θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, ούτε θα λάβουν επιστροφή. 100.000 φορολογούμενοι, μόλις ο ένας στους πέντε δηλαδή θα λάβει επιστροφή, ενώ 130.000 άτομα θα πληρώσουν επιπλέον φόρο.

Ποιοι “καίγονται” στην εφορία

Στην πλειοψηφία τους όσοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο ανήκουν σε τρεις κατηγορίες.

Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων η προκαταβολή φόρου εκτοξεύεται από το 55% στο 75%, αλλά και οι αγρότες των οποίον επίσης η προκαταβολή φόρου πάει από το 55% στο 75%.

Η τρίτη κατηγορία όσων πληρώνουν το... μάρμαρο εφέτος δεν είναι άλλοι από τους φορολογούμενους με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ το χρόνο που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1/1/ 2015.

Κατά τα άλλα όσοι ακόμη δεν έχουν υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις του 2016 καλό είναι να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση μετά την 30η Ιουνίου για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ σε ό,τι αφορά στην εξόφληση του φόρου ακόμη ισχύει το καθεστώς των τριών δίμηνων δόσεων με την πρώτη τον Ιούλιο, τη δεύτερη τον Σεπτέμβριο και την τρίτη τον Οκτώβριο.

Η εφορία κάνει «έφοδο» με μπαράζ κατασχέσεων
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά ένα μπαράζ κατασχέσεων προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εφορίες έχει φτάσει ήδη εντολή για έκδοση μαζικών κατασχετηρίων, τουλάχιστον 40 με 50 ημερησίως στις μεγάλες Δ.Ο.Υ ενώ αργότερα προετοιμάζεται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένων διαδικασιών δέσμευσης καταθέσεων για οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Μάλιστα, από τη νέα έφοδο κατασχέσεων δεν εξαιρούνται και όσοι έχουν οφειλές της τάξεως των 500 ευρώ , τηρώντας βεβαίως τα ακατάσχετα όρια μισθών- συντάξεων και καταθέσεων.

Επιπλέον ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για δημοσίευση με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) μέχρι το τέλος Μαΐου.

Όσον αφορά στη νέα μαύρη λίστα οφειλετών του δημοσίου, η ΓΓΔΕ προετοιμάζει ενημερωτικό μήνυμα προς τους φορολογούμενους με τους οποίους θα τους καλεί να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προκειμένου να μην δουν το όνομά τους δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της.

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζονται τώρα για να θέσουν το σχέδιο, το οποίο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, σε εφαρμογή.

Η λίστα θα επικαιροποιείται ανά τρίμηνο και θα περιλαμβάνει για τα φυσικά πρόσωπα: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Για ανήλικους οφειλέτες αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας , η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις αναγράφονται: ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.


Φορολογικές δηλώσεις 2016: Ποιοι καίγονται Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 07, 2016 Rating: 5 - Η εφορία σε μπαράζ κατασχέσεων Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας απ' όταν άνοιξε το taxisnet κι όμως μόλις 500.000 από τα 6 εκατομμύρια τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: