728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

H Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περίθαλψη ανασφάλιστων



Τη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, ελαχιστοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπογράφηκε, με θέμα «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Οι παροχές που διασφαλίζει η ΚΥΑ είναι ισότιμες με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ, καθώς προβλέπει υπηρεσία νοσηλείας, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικά βοηθήματα κλπ. Οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία θα δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως και οι ασφαλισμένοι.

Επίσης, καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές, καθώς και κάθε οικονομική επιβάρυνση για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Όσον αφορά τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, εισάγεται ένα σύστημα συνδυασμού εισοδηματικών, κοινωνικών και κλινικών κριτηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαλλαγή από τη συμμετοχή για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο έλεγχος αυτών των κριτηρίων θα γίνεται κατά κύριο λόγο αυτόματα και σε real time μέσω της «συνομιλίας» των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της ΓΓΔΕ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης, μέσω της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπών που θα χορηγείται από τα νοσοκομεία, θα καλύπτονται όλες οι ευάλωτες ομάδες των μεταναστών/προσφύγων που έχουν ανάγκη συστηματικής φροντίδας και διαβιούν στη χώρα, ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος, όπως έγκυες, ανήλικοι, χρόνιοι ασθενείς, ψυχικά ασθενείς, ασθενείς με βαριά νοσήματα, τοξικοεξαρτημένοι, άστεγοι κ.ά.

H Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περίθαλψη ανασφάλιστων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Απριλίου 05, 2016 Rating: 5 Τη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και την ιατροφαρμακευτική περί...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: