728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στις καλένδες οι οδικές συνδέσεις Ιωαννίνων- Κακαβιάς και Πρέβεζας- Ιόνιας Οδού



Έξω από κάθε χρηματοδοτικό πακέτο μένουν δύο κρίσιμες οδικές συνδέσεις για την Ήπειρο. Πρόκειται για τον δρόμο Ιωάννινα- Κακαβιά, που στην ουσία αποτελεί το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού, αλλά και την σύνδεση της Πρέβεζας με τον κάθετο άξονα.

Το έργο της οδικής σύνδεσης Ιωαννίνων Κακαβιάς, παρουσιάζει πλήρη ωριμότητα. Το σύνολο των μελετών έχει ολοκληρωθεί, καθώς στόχος ήταν να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Όμως μετά τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων το συγκεκριμένο έργο δεν εντάχθηκε.

Με δεδομένη την ωριμότητα που παρουσιάζει το έργο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το πακέτο Γιούνκερ, όμως τελικά δεν περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Πέρα από τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, στο...χρονοντούλαπο οδηγείται ένας ακόμη σημαντικός δρόμος για την Ήπειρο και την ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται για την οδική σύνδεση Πρέβεζας- Ιόνιας Οδού.

Φυσικά είναι νωπές οι εντυπώσεις από την κενή περιεχομένου εξαγγελία τοπικού βουλευτή ότι ο Υπουργός Υποδομών υπέγραψε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ... Η ένταξη άλλωστε στην παρούσα φάση, θα ήταν αδύνατη καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, για την αποπεράτωση των οποίων δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο κι αυτό το έργο θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στα υποψήφια για χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ, είναι άγνωστο όμως γιατί δεν επιλέχθηκε.

Από την Κυβέρνηση, δεν έχει συμπεριληφθεί κανένα έργο της Ηπείρου στον σχετικό κατάλογο, γεγονός που ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε μεγάλο λάθος.

Ο κ. Καχριμάνης, ενημερώνοντας τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε πως οι μελέτες των δύο οδικών αξόνων είναι ολοκληρωμένες και μάλιστα στο τμήμα της Πρέβεζας εκπονείται και η τελευταία γεωτεχνική μελέτη. "Νομίζω- τόνισε- ότι είναι μεγάλο λάθος του Υπουργείου και των Υπηρεσιών του, που έπρεπε να δουν ότι κάποιοι δρόμοι παίζουν άλλο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και όσο οι κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων δεν το βλέπουν δεν θα γίνεται τίποτε. Δυστυχώς τα υπουργεία έχουν ωτοασπίδες σε ο, τι αφορά την Επαρχία".

Ο Περιφερειάρχης, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, υπογράμμισε ότι τα δύο έργα, είναι απόλυτα συμβατά με τις προϋποθέσεις που θέτει το "πακέτο Γιούνκερ" το οποίο απαιτεί ιδιωτική συμμετοχή καθώς και οι δύο δρόμοι φέρνουν έσοδα στον κύριο άξονα της Ιόνιας οδού. Τέλος, εκτίμησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα με έργα που προτάθηκαν στο "πακέτο Γιούνκερ" σε επίπεδο μελετών: "Έβαλαν έργα καθ' υπόδειξη. Όταν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν μελέτες, τότε θα αναζητήσουν νέα ώριμα έργα και ίσως τότε να έχουμε κι εμείς τύχη", συμπλήρωσε.

Στις καλένδες οι οδικές συνδέσεις Ιωαννίνων- Κακαβιάς και Πρέβεζας- Ιόνιας Οδού Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016 Rating: 5 Έξω από κάθε χρηματοδοτικό πακέτο μένουν δύο κρίσιμες οδικές συνδέσεις για την Ήπειρο. Πρόκειται για τον δρόμο Ιωάννινα- Κακαβιά, που στη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: