728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στο… έλεος «ποντικών» σπίτια και εκκλησίες της ακριτικής Ηπείρου!



Κλίμα φόβου επικρατεί στα χωριά • Οι απόδημοι το… σκέφτονται να έρθουν για τις γιορτές

Μέσα σε ατμόσφαιρα ανασφάλειας και φόβου ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα οι λιγοστοί κάτοικοι των ακριτικών χωριών της Ηπείρου, ενώ αμφίβολο είναι το πόσοι απόδημοι θα επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις γιορτές και κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρουν τα σπίτια τους.

Αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει ανησυχητικά τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών που καταγράφονται σε κλειστά ως επί το πλείστον σπίτια αλλά και σε καφενεία χωριών, ενώ μετά από καιρό σημειώθηκε ένα ακόμη κρούσμα ανοίγματος εκκλησίας στη Μερόπη Πωγωνίου, απ’ την οποία ιερόσυλοι άρπαξαν κειμήλια.

Είναι φυσικό λοιπόν οι ακρίτες κάτοικοι της περιοχής μας να ανησυχούν για την ασφάλειά τους, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες χτύπησαν αρκετά σπίτια σε κάθε χωριό.

Όσο για τους απόδημους, η ατμόσφαιρα ανασφάλειας που επικρατεί ενδέχεται να τους κάνει να ξανασκεφτούν αν θα έρθουν στα χωριά τους για Πάσχα ή όχι, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τους έρημους ορεινούς οικισμούς που περιμένουν τις γιορτές προκειμένου να ζωντανέψουν, έστω για λίγο!

Στο… έλεος «ποντικών» σπίτια και εκκλησίες της ακριτικής Ηπείρου! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Απριλίου 26, 2016 Rating: 5 Κλίμα φόβου επικρατεί στα χωριά • Οι απόδημοι το… σκέφτονται να έρθουν για τις γιορτές Μέσα σε ατμόσφαιρα ανασφάλειας και φόβου ετοιμάζον...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: