728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Οι πρόσφυγες ανακαλύπτουν την ομορφιά του Ζαγορίου



ΦΩΤΟ

Ξεκινώντας, από την Ειδομένη, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μεταφερθούν σε ένα από τα πιο όμορφα και πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας.

Στο Τσεπέλοβο, ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου και στην Μαθητική Εστία, που επί σειρά ετών φιλοξενούσε μαθητές της περιοχής και στη συνέχεια από την Αλβανία, έχουν βρει φιλόξενη στέγη δεκάδες οικογένειες προσφύγων.
aestiat3


Σύμφωνα με την επίσημη απογραφή που δημοσιοποίησε το Συντονιστικό για την προσφυγική κρίση, στο Τσεπέλοβο φιλοξενούνται πλέον 159 πρόσφυγες.
aestiat2


Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα επιχειρεί η εγκατάσταση κι άλλου αριθμού, καθώς οι χώροι της Εστίας έχουν ήδη καλυφθεί ενώ έχει ξεπεραστεί και το όριο που έχει θέσει ο Δήμος, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Οι πρόσφυγες που έφτασαν την πρώτη και την δεύτερη μέρα, ήδη κάνουν τις πρώτες βόλτες τους στο χωριό και στα πέτρινα σοκάκια του Τσεπελόβου.

Μάλιστα συχνά, απαθανατίζουν στα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες ενός μαγευτικού τοπίου.

Άλλοι παραμένουν στους εξωτερικούς χώρους της Εστίας, συνηθίζοντας μια διαφορετική καθημερινότητα και τα παιδιά έχουν ξεχυθεί ήδη στα γήπεδα και τις παιδικές χαρές του χωριού..

Η μπάλα είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι και μ' αυτό φαίνεται να έχουν ξεχνούν τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν.

Οι μόνιμοι κάτοικοι στο Τσεπέλοβο δεν ξεπερνούν τους ογδόντα και είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας. Τα Σαββατοκύριακα και τους θερινούς μήνες ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Άλλωστε είναι αρκετοί αυτοί που διατηρούν μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στο χωριό. Ο τουρισμός εξάλλου, αποτελεί τη βασική ενασχόληση τα τελευταία χρόνια ενώ λιγότεροι παραμένουν πιστοί στην κτηνοτροφία.

Η συνύπαρξη με τους πρόσφυγες ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Κι όπως σημειώνουν οι κάτοικοι στο Τσεπέλοβο δεν θα υπάρξουν προβλήματα αν ο αριθμός παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και δεν αυξηθεί.

aestiat4

aestiat5
aestiat6

Οι πρόσφυγες ανακαλύπτουν την ομορφιά του Ζαγορίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5 ΦΩΤΟ Ξεκινώντας, από την Ειδομένη, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μεταφερθούν σε ένα από τα πιο όμορφα και πιο τουριστικά μέρη της Ε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: