728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Περίπου 6 στους 10 σκέφτονται το εξωτερικό: Ποιοι έχουν “έτοιμες” τις βαλίτσες για καλύτερη εργασία




Το 58% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να εργαστεί στο εξωτερικό, προκύπτει σε πρόσφατη έρευνα της Randstad Hellas, ενώ η ηλικιακή ομάδα που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για «επαγγελματική μετανάστευση» είναι η ομάδα 18-24 ετών (74%).

Το 57% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να μετακινηθεί στο εξωτερικό για την κατάλληλη θέση, σε ποσοστό 61% για τις γυναίκες και 55% για τους άντρες. Η ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που είναι πρόθυμα να μετακινηθούν στο εξωτερικό για την κατάλληλη θέση (σε ποσοστό 67%, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών με ποσοστό 61%).

Σε ό,τι αφορά στον «Δείκτη Κινητικότητας» της Randstad για την αγορά εργασίας, ο οποίος αξιολογεί την προσδοκία των εργαζομένων να αλλάξουν επάγγελμα μέσα στους επόμενους 6 μήνες, αυτός αυξήθηκε στην Ελλάδα από 103 μονάδες το δ’ τρίμηνο του 2015 σε 107 μονάδες στο α’ τρίμηνο του 2016. Αυτό δείχνει ότι περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι εκτιμούν ότι θα εργάζονται κάπου αλλού κατά το επόμενο εξάμηνο.

Στην ερώτηση πόσο πιθανή θεωρούν οι εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους 6 μήνες, οι γυναίκες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (46%), ενώ, όσον αφορά τους άνδρες, το ποσοστό αγγίζει το 39%. Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά τον φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 55-67 ετών (50%) και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 18-24 ετών και των 45-54 ετών με ποσοστό 49%.

Τέλος, η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 7% από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας το 65%. Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 55-67 ετών εμφανίζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι (σε ποσοστό 80%) και ακολουθείται από την ομάδα 45-54 ετών (66%). Το 66% των ανδρών που ερωτήθηκαν στην Ελλάδα δηλώνει ικανοποιημένο με την εργασία του ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες αγγίζει το 62%.
Τεχνολογία

Αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το 86% δηλώνει ότι η τεχνολογία έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εργασία του, ενώ το 83% επισημαίνει ότι αντιμετωπίζει την αυξανόμενη επίδρασή της στην εργασία, ως ευκαιρία. Παράλληλα, το 69% νιώθει ότι χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση για να συμβαδίσει με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Συγχρόνως, το 64% επισημαίνει ότι βλέπει την τεχνολογία και την παγκόσμια εμβέλεια της ως καταλύτη για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Ωστόσο, το 58% θεωρεί ότι η παρουσία της κάνει τους εργαζομένους να νιώθουν λιγότερο συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους γύρω τους.

Το 92% πιστεύει επίσης, ότι η κατ’ ιδίαν συνάντηση είναι ο καλύτερος τρόπος αλληλεπίδρασης με κάποιον και το 60% επισημαίνει ότι, λόγω της τεχνολογίας, οι αλληλεπιδράσεις με τις επαγγελματικές του επαφές είναι όλο και λιγότερο συχνά, πρόσωπο με πρόσωπο. Το 48% συμφωνεί ότι έχει λιγότερες προσωπικές επαφές με τους συναδέλφους του λόγω της τεχνολογίας.


Περίπου 6 στους 10 σκέφτονται το εξωτερικό: Ποιοι έχουν “έτοιμες” τις βαλίτσες για καλύτερη εργασία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5 Το 58% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να εργαστεί στο εξωτερικό, προκύπτει σε πρόσφατη έρευνα της Randstad Hellas,...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: