728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την κατασκευή νέας φυλακής στην Ήπειρο περιλαμβάνει το αναθεωρημένο ΠΠΧΣΑΑ – Τι δείχνει η έκθεση της CPT



Την 1η Μαρτίου 2016 στο Στρασβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτρoπή για τηv Πρόληψη τωv Βασαvιστηρίωv και της Απάvθρωπης ή Ταπειvωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT), εξέδωσε την έκθεση συμπερασμάτων της για την επίσκεψή της στις ελληνικές φυλακές τον Απρίλιο του 2015.


Αναφορικά με το σωφρονιστικό κατάστημα της Ηπείρου (στα Ιωάννινα), αναφέρει πως ο αριθμός κρατουμένων ξεπερνά το 150% του προβλεπόμενου αριθμού από τις διεθνείς συνθήκες, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο και Κορυδαλλό.

Είθισται να λέμε πως: «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή...», ωστόσο στην περίπτωση της Ηπείρου, όπως προέκυψε από το αναθεωρημένο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου, που εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ), έχει σχεδιαστεί η δημιουργία νέου σωφρονιστικού ιδρύματος στη Δ.Ε. Μπιζανίου.

Η σύνοψη της έκθεσης της CPT, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σκοπός της ad hoc επίσκεψης της CPT στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 ήταν να αξιολογηθεί η εφαρμογή προηγουμένων συστάσεων της CPT, και δη των συστάσεων των εκθέσεων που συντάχθηκαν μετά από τις επισκέψεις του 2011 και του 2013. Προς τον σκοπό αυτόν, η αντιπροσωπεία διερεύνησε τη μεταχείριση κρατουμένων από την αστυνομία και την εφαρμογή στην πράξη των μέτρων προστασίας που αφορούν την κράτησή τους. Ιδιαίτερο αντικείμενο διερεύνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν η αποτελεσματικότητα της διερεύνησης καταγγελιών κακομεταχείρισης από αστυνομικούς. Διερευνήθηκαν επίσης η μεταχείριση και οι συνθήκες διαβίωσης κρατουμένων σε διάφορες φυλακές, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, καθώς και η κατάσταση των ανηλίκων και των αλλοδαπών που στερούνται την ελευθερία τους».



Δείτε ΕΔΩ τη σύνοψη τη έκθεσης.



Δείτε ΕΔΩ (στα αγγλικά) ολόκληρη την έκθεση.
Την κατασκευή νέας φυλακής στην Ήπειρο περιλαμβάνει το αναθεωρημένο ΠΠΧΣΑΑ – Τι δείχνει η έκθεση της CPT Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016 Rating: 5 Την 1η Μαρτίου 2016 στο Στρασβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτρoπή για τηv Πρόληψη τωv Βασαvιστηρίωv και της Απάvθρωπης ή Ταπειvωτικής Μεταχείριση...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: