728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Πάργας για το προσφυγικό



Έκταση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην έδρα του Δήμου στο Καναλάκι με μοναδικό θέμα το προσφυγικό και την πρόταση για παραχώρηση χώρου εντός των ορίων του Δήμου Πάργας, σε περίπτωση που του ζητηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου να φιλοξενήσει πρόσφυγες.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, προτάθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του κου Νάστα να δοθεί, σε περίπτωση που ζητηθεί, ο χώρος του πρώην Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) στη Δ.Ε. Φαναρίου, σε συνεννόηση πάντα με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη κο Καχριμάνη.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν «ναι», εκτός από έναν σύμβουλο, ο οποίος καταψήφισε (τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή μας), η παράταξη του κου Ράπτη ψήφισε «παρών» (εκτός από δύο «διαρροές» που ψήφισαν υπέρ της πλειοψηφίας), υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία έφερε το θέμα προς συζήτηση αιφνιδιαστικά, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε τη δική της πρόταση, η οποία επισήμανε ότι πρέπει ο χώρος να πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να έχουν καλή διαβίωση οι άνθρωποι και τα παιδιά που φιλοξενούνται, έθετε ερωτήματα για το αν τη διαχείριση του χώρου θα την έχουν ΜΚΟ ή ο Δήμος ή ο Στρατός και τόνιζε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ίσους όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος και θρησκείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε ειπώθηκε από σύμβουλο πως θα πρέπει όσοι φιλοξενηθούν να είναι Σύριοι, χριστιανοί ορθόδοξοι και να μιλούν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν πρέπει να γίνεται τέτοιος διαχωρισμός των ανθρώπων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εντός των ορίων του Δήμου Πάργας, υπάρχουν και οι κατασκηνώσεις της Λούτσας, οι οποίες έχουν την υποδομή να φιλοξενήσουν άμεσα πρόσφυγες.



Δήμος Ζηρού



Από την πλευρά του Δήμου Ζηρού, υπάρχει στάση αναμονής, αναφορικά με το προσφυγικό, ενώ ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη υπό τον κ. Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Δήμος Ζηρού δε σκοπεύει προς το παρόν να υποδείξει κάποιο χώρο και περιμένει τις αποφάσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και τις προτάσεις τους, για να κινητοποιηθεί αν χρειαστεί.

Ο κ. Καλαντζής πάντως είχε τονίσει στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού, πως πρέπει να είναι ο Δήμος σε κατάσταση ετοιμότητας, αναφορικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό.



Δήμος Πρέβεζας



Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δημόσια τοποθέτηση από πλευράς Δήμου Πρέβεζας για το προσφυγικό. Ίσως συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.



Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Πάργας για το προσφυγικό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016 Rating: 5 Έκταση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην έδρα του Δήμου στο Καναλάκι με μοναδικό θέμα το προσφυ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: