728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Θεοδώριανα: Ένα επίγειος παράδεισος στα Τζουμέρκα


Ογδόντα χιλιόμετρα από την Άρτα, στις πλαγιές των Τζουμέρκων είναι χτισμένο ένα από τα χωριά που κάθε γωνιά του μαγεύει τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.




Τα Θεοδώριανα, με τα πέτρινα σπιτάκια, είναι χτισμένα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Παντού υπάρχει πλούσια βλάστηση με πανύψηλα δέντρα, ποτάμια, καταρράκτες, λίμνες, που σου δίνουν την αίσθηση πως ανακάλυψες έναν μικρό επίγειο παράδεισο.

Στο χωριό υπάρχουν παλιοί νερόμυλοι, επιβλητικά γεφύρια και φυσικά πετρόχτιστες βρύσες που τρέχουν χειμώνα- καλοκαίρι γάργαρο δροσερό νερό.



Έχει ενδιαφέρον: Πολιούχος του χωριού είναι ο Άγιος Γεώργιος και η εκκλησία που έχει το όνομά του χτίστηκε το 1880.

Το μοναστήρι της Παναγίας είναι στο βόρειο τμήμα των Θεοδώριανων και κατασκευάστηκε το 1793. Είναι αφιερωμένο στη Γέννηση της Θεοτόκου.



Τα μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε μαγευτικά σημεία, όπως τα ποτάμια Μουζάκι και Άσπρη Γκούρα, το δάσος Σιαμαντά, το ρέμα του Παραδείσου και φυσικά του διάσημους καταρράκτες με τα νερά που πέφτουν από 25 μέτρα ύψος.

Τι να δοκιμάσουμε: Στις ταβέρνες του χωριού αλλά και τα καφενεία θα βρείτε άφθονο τσίπουρο με μεζέδες, παραδοσιακές πίτες, εκλεκτά κρεατικά και ολόφρεσκα λαχανικά.


Θεοδώριανα: Ένα επίγειος παράδεισος στα Τζουμέρκα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαρτίου 01, 2016 Rating: 5 Ογδόντα χιλιόμετρα από την Άρτα, στις πλαγιές των Τζουμέρκων είναι χτισμένο ένα από τα χωριά που κάθε γωνιά του μαγεύει τους επισκέπτες...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: