728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με δική της πρόγραμμα τουριστικής προβολής και η Άρτα



Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΕΟΤ, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων για το 2016.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται στις 100.000 ευρώ και στόχος είναι να γίνει ένα πρώτο σημαντικό και οργανωμένο βήμα για την ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων μορφών τουρισμού, που ταιριάζουν στην Άρτα όπως ο μνημειακός, ο θρησκευτικός, ο ιαματικός κ.α.

«Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την σωστή και σε στέρεες βάσεις τουριστική ανάπτυξη, καθώς θεωρούμε ότι η Άρτα πρέπει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να δείξει σε Ελλάδα και εξωτερικό τις δυνατότητες της και τι μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα για ένα στοχευμένο πλαίσιο δράσεων όλη τη χρονιά, ώστε να κάνουμε την αρχή και να χτίσουμε το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Το εγκεκριμένο Σχέδιο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στο να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, μέσα από ειδική μελέτη, για τις αγορές-στόχους που πρέπει να απευθυνθεί ο Δήμος και να καταγραφούν οι ενέργειες των επόμενων ετών για την προσέλκυση και αξιοποίηση αυτών των αγορών. Είναι, δε, δομημένο σε τρεις άξονες:

 Μελέτη του τουριστικού προϊόντος και των δεδομένων του Δήμου Αρταίων

 Στρατηγική Τουριστικής Ανάπτυξης και

 Σχέδιο Προτάσεων Τουριστικής Ανάδειξης της περιοχής σε βάθος τριετίας (χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται οι ενότητες: αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης τουριστικού περιβάλλοντος, τουριστικές δυνατότητες Δήμου, νέες τάσεις και προοπτικές τουρισμού στον Ελλαδικό και Διεθνή χώρο και συσχετισμός τους με τις δυνατότητες του Δήμου, προτάσεις τουριστικού μάρκετινγκ, κινητοποίηση φορέων ιδιωτικού τομέα σε συνεργασία με το Δήμο κ.α.)

Η μελέτη αφορά στην δημιουργία ενός οδικού χάρτη, ενός πλάνου δράσεων προς υλοποίηση και λοιπών δράσεων προώθησης και τουριστικής προβολής του Δήμου Αρταίων. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού θα αναπτυχθεί ένα πλάνο δράσης με στόχους, μεταξύ άλλων, τη σύνδεση με συγκεκριμένα κοινά ατόμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προβάλλοντας συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αξιοποίηση των δράσεων του Δήμου για την τουριστική προβολή της περιοχής.


Με δική της πρόγραμμα τουριστικής προβολής και η Άρτα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016 Rating: 5 Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΕΟΤ, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: