728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: «Τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής θα καταστήσουν τον Αχέροντα χωματερή λυμάτων»



Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Πάργας:


«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πάργας συμπαραστέκεται και στηρίζει έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων τις Αμμουδιάς και της ευρύτερης περιοχής στο να μη γίνει αποδέχτης των λυμάτων του βιολογικού έμμεσα η άμεσα ο ποταμός Αχέροντας.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον και η υγεία του λαού θυσιάζεται στο βωμό της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Με αυτό το σχεδιασμό προς υλοποίηση πηγαίνει η πλειοψηφία στο Δήμο Πάργας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η δημιουργία βιολογικού και όχι με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Αρνητικές είδη είναι οι επιπτώσεις που δημιουργούνται στο τοπικό περιβάλλον αλλά και στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων στην περιοχή από την καθυστέρηση της δημιουργίας του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και του συστήματος αποχέτευσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει χρήματα και να αξιοποιήσει τη δημόσια χρηματοδότηση και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για το ΚΕΛ (Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων), για να προχωρήσουν άμεσα οι πράξεις εφαρμογής, η ένταξη όλων των κατοικιών της περιοχής σε δίκτυο αποχέτευσης με την απαραίτητη εφαρμογή του κατάλληλου οικιστικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών (εσωτερικά δίκτυα κτλ).

Η ολοκληρωμένη χρηματοδότηση της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου και των ΚΕΛ μαζί και των αγωγών εκβολής, η χωροθέτησή τους, καθώς και η κατασκευή και λειτουργία του δικτύου αξιοποίησης των επεξεργασμένων σε υψηλό βαθμό εκροών είναι υποχρέωση του κράτους. Το κάθε ΚΕΛ πρέπει να καλύπτει κατά το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό οικισμών. Μεταξύ των κριτηρίων χωροθέτησης ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί σε αυτά που συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση της όποιας όχλησης από τη λειτουργία του ΚΕΛ, όπως η απόσταση από οικισμούς, η φυσική απόκρυψη, η επικρατούσα κατεύθυνση των τοπικών ανέμων. Ο δε αποδέχτης να είναι σε βάθος θάλασσας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και σήμερα αγωνίζεται, ώστε η διαχείριση των υγρών αποβλήτων να εκτελείται από κοινού και ενιαία με την διαχείριση των υδάτινων πόρων, από ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης, που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, την επάρκεια και την αξιοποίησή τους κατά υδατικό διαμέρισμα στον αντίποδα των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Την λειτουργία και συντήρησή τους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτός ο σχεδιασμός που προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και καλύπτει της λαϊκές ανάγκες είναι διαμετρικά αντίθετος από τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής που ανακινεί το ζήτημα με διαδικασίες ¨fast track¨. Μεθόδους του αποφασίζουμε και διατάζουμε τους θυμίζουμε ότι ανήκουν σε άλλες εποχές όπου η λαϊκή πάλη τις ανέτρεψε.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Πάργας την προσπάθεια, από πλευράς πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά και της υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων. Την απαράδεχτη ενέργεια της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας να εκδιώξουν από την σύσκεψη τον πρόεδρο του Τ.Δ. Αμμουδιάς επειδή τόλμησε να καταθέσει την πρόταση των κατοίκων. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για να μη περάσουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής που θα καταστήσουν τον Αχέροντα χωματερή λυμάτων».

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας: «Τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής θα καταστήσουν τον Αχέροντα χωματερή λυμάτων» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2016 Rating: 5 Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Πάργας: «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Πάργας συμπαραστέκεται και στηρίζει έμπρα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: