728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ξεκινούν τα ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες οχημάτων



Δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα ανασφάλιστα οχήματα και αρχίζουν αυστηροί έλεγχοι. Όσοι εντοπίζονται χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο και θα καλούνται να προβούν άμεσα στην ασφάλιση του οχήματός τους, καταβάλλοντας παράλληλα και πρόστιμο 250 ευρώ.

Για όσους δεν συμμορφωθούν, η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Αστυνομία για να τους επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις και ποινές, ήτοι τσουχτερό πρόστιμο και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος με την οποία η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ορίζεται ως η αρμόδια υπηρεσία με επιμέλεια της οποίας πραγματοποιείται ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και επιδιώκεται η συμμόρφωση των ιδιοκτητών αυτών μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και ποινών από τις Αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται, δύο φορές το χρόνο η Δ.ΗΛΕ.Δ θα διενεργεί έλεγχο. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. αναλαμβάνει την επεξεργασία, τη ζεύξη και τη διασταύρωση των αρχείων που τηρούνται ηλεκτρονικά στις κατά λόγο αρμοδιότητας βάσεις δεδομένων των παρακάτω υπηρεσιών:

α) του αρχείου της Γ.Γ.Δ.Ε. όπως αυτό ενημερώνεται με τις μεταβολές και τις νέες άδειες κυκλοφορίας που εκδίδονται από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με τις μεταβολές (όπως ακινησίες) των κατά τόπους Δ.Ο.Υ.,

β) του αρχείου του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων

γ) των αρχείων οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή υπουργείου που νομιμοποιείται σύμφωνα με την νομοθεσία να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών.

Το Κέντρο Πληροφοριών και οι δημόσιες υπηρεσίες ή υπουργεία υποχρεούνται να θέτουν, σε διαρκή βάση, στη διάθεση της Δ.ΗΛΕ.Δ. τα παραπάνω αρχεία και στοιχεία τους, όταν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να διενεργείται, με ηλεκτρονικό τρόπο, ο έλεγχος και εντοπισμός των αυτοκίνητων οχημάτων για τα οποία δεν υφίσταται η υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη (εντοπισμός ανασφάλιστων οχημάτων).

Ξεκινούν τα ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες οχημάτων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016 Rating: 5 Δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα ανασφάλιστα οχήματα και αρχίζουν αυστηροί έλεγχοι. Όσο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: