728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Υψηλόβαθμο στέλεχος του US State Department ενδέχεται να βρεθεί στην Πρέβεζα





Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Αμερικανικού State Department, θα ταξιδέψει στα τέλη Φεβρουαρίου σε Ήπειρο και Θεσσαλία (όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και της Λάρισας).





Τον κ. Άντριου Κοέν (Ειδικό Επιστήμονα σε θέματα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς) θα συνοδεύουν και ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2011 υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ MOU (Μνημόνιο Συνεργασίας, που επικυρώθηκε με την ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων στις 21 Νοεμβρίου του ίδιου έτους και αφορά στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ελληνικών αρχαιοτήτων, με την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές στο έδαφος των ΗΠΑ, πολιτιστικών αγαθών που προέρχονται από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, η συμφωνία θα ενισχύσει και θα βελτιώσει τη διμερή συνεργασία ως προς τη μείωση της λεηλασίας και της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων, προβλέποντας ταυτόχρονα την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Το μνημόνιο στοχεύει επίσης στην περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς ανταλλαγής τέτοιων αντικειμένων για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Παράλληλα να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο, όπου ο κ. Κοέν βρέθηκε πριν από μερικά χρόνια, είχε βοηθήσει επιπλέον τους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο να βρουν χρηματοδότηση για πολιτιστικές δράσεις, ενώ είχε βοηθήσει σημαντικά στο να συμπεριληφθούν μνημεία της Κύπρου στους καταλόγους κληρονομιάς της UNESCO.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του US State Department ενδέχεται να βρεθεί στην Πρέβεζα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2016 Rating: 5 Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Αμερικανικού State Department, θα ταξιδέψει στα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: