ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Δράσεις στα σχολεία για την ισότητα των δύο φύλωνΤην οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση των μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως των τριών τάξεων των Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλων, μετά από σχετική εισήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας σε σημερινή συνεδρίασή της.

Ο σχεδιασμός των αξόνων παρέμβασης και ενημέρωσης, οι οποίοι θα συναποφασιστούν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιλαμβάνουν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό του περιεχομένου της ενημέρωσης, τον προγραμματισμό επισκέψεων ενημέρωσης στα σχολεία, τη συνεργασία με θεατρικές ομάδες για την παραστατική μετάδοση των μηνυμάτων ισότητας με γνώση επί του αντικειμένου της ισότητας, οι οποίοι/ οποίες θα πραγματοποιούν τις επισκέψεις ενημέρωσης.

Σε πρώτο επίπεδο οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Ιωαννίνων για την καταγραφή της ανταπόκρισης και της αποδοχής τους, με προοπτική επέκτασής τους σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, τόνισε πως για τη σχετική δράση έχει προηγηθεί συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση και αποδέχθηκε τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό της πρωτοβουλίας και με άλλα καίρια ζητήματα της σχολικής κοινότητας, όπως η αγωγή υγείας, κ.ά..

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]