ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

70 ελαιόδεντρα «ξηλώθηκαν» σε δημοτική έκταση στην Πάργα – Ποιο το κόστος της διαδικασίαςΑντιπαραθέσεις στην τοπική κοινωνία της Πάργας προκάλεσε η κοπή 70 ελαιοδέντρων στο ακίνητο που έχει στην κυριότητά του ο Δήμος Πάργας, στη θέση «Κάμπος» Αγ. Γερασίμου – Νερατζούλα (Πρώην Camping), καθώς η θέα των «τσακισμένων» δέντρων «σήκωσε» συζητήσεις για το αν ήταν αναγκαία ή όχι.

Αξίζι να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας, είχε εκφράσει εντόνως τη διαφωνία της, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάργας, όπου ο κ.Ράπτης (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης) δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συζήτηση του θέματος θεωρώντας απαράδεκτη την όλη διαδικασία, με την οποία διενεργήθηκε η κοπή των ελαιοδέντρων.

Σύμφωνα με την από 07/12/2015 Τεχνική Έκθεση Μηχανολόγου-Μηχανικού του Δήμου η συνολική απόδοση της κοπής, αφαιρώντας το κόστος κοπής και φόρτωσης εκτιμάται ότι απέφερε καθαρό κέρδος 1.365,00 €. Την εργασία αυτή ανέλαβαν… εθελοντικά, τρεις ιδιώτες και κατά συνέπεια υποχρεούνται να επιστρέψουν το ποσό αυτό στο Δήμο Πάργας.

Υπάρχουν έντονες διαφωνίες και εντός της Οικονομικής Επιτροπής τόσο για την αισθητική της κοπής των ελαιοδέντρων, όσο για το γεγονός ότι τα ελαιόδεντρα που μετατράπηκαν σε καυσόξυλα, ενδεχομένως να απέφεραν πολλαπλάσιο κέρδος από αυτό που θα επιστραφεί στο Δήμο Πάργας.

Π.Τ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]