728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ολοκληρώθηκε ο κάθετος της Εγνατίας Φλώρινα-Νίκη, αναμονή για τα εγκαίνια



Το έργο Φλώρινα-Νίκη είναι το βόρειο τμήμα του κάθετου άξονα «Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη» με μήκος 78,5 χλμ.

Ολοκληρώθηκε και επίσημα το μεγάλο οδικό έργο Φλώρινα - Νίκη που περιλαμβάνεται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Κοζάνη-Νίκη. Τα έργο μήκους 14,5χλμ με προϋπολογισμό δημοπράτησης 80.000.000 ευρώ ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 2012 με σκοπό να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Τελικά με απόφαση της Εγνατίας Οδού το έργο παρατάθηκε για τις 28 Νοεμβρίου 2015 και τελικά η κατασκευή ολοκληρώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο με την ολοκλήρωση μερικών τελευταίων εργασιών σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com.

Πλέον με ολοκληρωμένο το φυσικό αντικείμενο αναμένεται η κλασική "κορδέλα" του έργου που όμως δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Το έργο κατασκευάσε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ με έκπτωση 17,35%.

Η χρηματοδότησή του έργου έγινε από το ΕΣΠΑ και το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας. Αυτή την εποχή τα έργα έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και δεν παρατηρείται κάποια καθυστέρηση στην εξέλιξη του έργου.

Το έργο Φλώρινα-Νίκη είναι το βόρειο τμήμα του κάθετου άξονα «Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη» με μήκος 78,5 χλμ. Ανήκει στο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο και αποτελεί τμήμα του Δέκατου Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου, συνδέει την Εγνατία Οδό από τη Κοζάνη με το Συνοριακό σταθμό Νίκης και μέσω του εδάφους της ΠΓΔΜ, συνδέεται με το Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη.

Η ολοκλήρωση του τμήματος Φλώρινα-Νίκη αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις οδικές μεταφορές από και προς τα Σκόπια που παρατηρείται συνεχής αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Επιμέρους τμήματα του άξονα ,όπως το τμήμα "Α/Κ Κοζάνης - Πτολεμαΐδα", μήκους 22 χλμ. έχουν ήδη κατασκευαστεί στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων. Από το Υπουργείο μελετάται επίσης το τμήμα Πτολεμαϊδα - Φλώρινα.

Ολοκληρώθηκε ο κάθετος της Εγνατίας Φλώρινα-Νίκη, αναμονή για τα εγκαίνια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5 Το έργο Φλώρινα-Νίκη είναι το βόρειο τμήμα του κάθετου άξονα «Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη» με μήκος 78,5 χλμ. Ολοκληρώθηκε και επίσημα το μεγ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: