728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εξετάζεται παράταση για το κυνήγι του αγριόχοιρου




• Την ερχόμενη Τετάρτη λήγει το κυνήγι του αγριόχοιρου, αλλά είναι πιθανό η περίοδος αυτή να παραταθεί μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πολύ πιθανό να κάνει δεκτές τις εισηγήσεις που δέχεται για αυτό το θέμα, με την αιτιολογία των τεράστιων ζημιών που προκαλούνται στις καλλιέργειες από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε άλλωστε σε ευρεία σύσκεψη τον περασμένο Νοέμβριο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την παρουσία και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, όπου είχε γίνει ανάλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και είχε ζητηθεί τόσο η επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου, τόσο ως προς την έναρξη, όσο και ως προς τη λήξη της.
Οι προτάσεις που τότε έγιναν φαίνεται ότι βρίσκουν «ευήκοον ους» και αν τελικά γίνουν πράξη- γιατί οι εκπλήξεις με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν λείπουν- και σε πρώτο στάδιο και σε ο, τι αφορά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο θα υπάρξει συνέχιση του κυνηγίου για ενάμιση σχεδόν ακόμη μήνα. Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται να μειωθεί κατά ένα ποσοστό ο πληθυσμός των αγριόχοιρων, με αντίστοιχη μείωση των ζημιών, παράλληλα όμως θα τονωθεί και η οικονομία των ακριτικών και απομακρυσμένων χωριών που το χειμώνα στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους κυνηγούς.
Υπέρ της τροποποίησης της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι και ειδικότερα για την παράταση της περιόδου για τον αγριόχοιρο τάσσεται με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, με δεδομένο ότι στο Δήμο του υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες δημοτών για τις ζημιές που υφίστανται οι καλλιέργειές τους. Μάλιστα όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, τα παράπονα των παθόντων στρέφονται προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς η Πολιτεία δεν τους αποζημιώνει για τις ζημιές της κατηγορίας αυτής.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας στην επιστολή του επαναλαμβάνει τις προτάσεις που είχαν γίνει στη σύσκεψη του περασμένου Νοεμβρίου για επέκταση της κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο από 20 Αυγούστου, έως τέλους Φεβρουαρίου, την αύξηση των εβδομαδιαίων ημερών κυνηγίου και των αριθμό θηραμάτων και προσθέτει να εξεταστεί από τον ΕΛΓΑ το ενδεχόμενο να αποζημιώνονται οι παθόντες από το Πράσινο Ταμείο- κάτω ασφαλώς από προϋποθέσεις- καθώς όπως επισημαίνει «ένα μέρος του τέλους που πληρώνουν οι κυνηγοί για την έκδοση των αδειών τους πηγαίνει στο Ταμείο».

Εξετάζεται παράταση για το κυνήγι του αγριόχοιρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016 Rating: 5 • Την ερχόμενη Τετάρτη λήγει το κυνήγι του αγριόχοιρου, αλλά είναι πιθανό η περίοδος αυτή να παραταθεί μέχρι και την 29η Φεβρουαρίο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: