728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χάνουν το εξάμηνο φοιτητές που πήραν μεταγραφή



– Σε αναμονή βρίσκονται και 800 φοιτητές που έχουν αιτηθεί κατ' εξαίρεση μεταγραφή

Στον αέρα βρίσκονται ακόμα χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους.

Φοιτητές που έλαβαν φέτος μεταγραφή από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς το υπουργείο Παιδείας τους ζητά να μην προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή ή το τμήμα όπου φοιτούσαν προτού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν έγκριση από το τμήμα υποδοχής.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία διαγραφής από τη σχολή ή το τμήμα όπου φοιτούν, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους και πάρουν τη σχετική έγκριση από το τμήμα υποδοχής.

Από το υπουργείο τονίζεται ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Αρχικά, θα βγουν ανακοινώσεις από τις σχολές υποδοχής για την υποβολή των δικαιολογητικών.
Στη συνέχεια, οι υπό μεταγραφή θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.
Τέλος, αφού ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους και αφού διαπιστωθεί ότι είναι ορθά, θα ειδοποιηθούν οι φοιτητές από το τμήμα υποδοχής, ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το τμήμα στο οποίο είχαν εισαχθεί.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι 4.500 φοιτητές που έλαβαν μετεγγραφή έχασαν το χειμερινό εξάμηνο, αφού θα μεσολαβήσει κι άλλο διάστημα για τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους και μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι εντάξει θα ειδοποιηθούν από το τμήμα υποδοχής ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφή από το τμήμα όπου είχαν πρωτοεισαχθεί. Επίσης δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα αποτελέσματα για τις αιτήσεις των κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφών που αφορούν περίπου 800 επιπλέον φοιτητές.

Χάνουν το εξάμηνο φοιτητές που πήραν μεταγραφή Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016 Rating: 5 – Σε αναμονή βρίσκονται και 800 φοιτητές που έχουν αιτηθεί κατ' εξαίρεση μεταγραφή Στον αέρα βρίσκονται ακόμα χιλιάδες φοιτητές ο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: