728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στο «κόκκινο» λόγω χρεών στην Εφορία περιλαμβάνει το Δήμο Πάργας το ΥΠΕΣ



Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκτός από Δήμους που ήδη βρίσκονται σε καθεστώς εξυγίανσης λόγω χρεών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. Σαλαμίνα, Φαιστός), περιλαμβάνει άλλους 28 στο «κόκκινο», ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Δήμος Πάργας.
Στις 29/12/2015 εκδόθηκε απόφαση από το ΥΠΕΣ για συνολικά 28 δήμους, των οποίων οι οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ) αγγίζουν τα 23,4 εκατ. ευρώ. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση.
Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Βύρωνα, Καισαριανής, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πεντέλης, Σαλαμίνας, Καλύμνου, Σουφλίου, Διρφύων - Μεσαππίων, Ζακύνθου, Γόρτυνας, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, Λαρισαίων, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου, Τοπείρου, Έδεσσας, Πάργας, Τρικκαίων και Ν. Προποντίδας.
«Η απόφαση, η οποία εστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εντέλει την τράπεζα να χρεώσει το ποσόν στον λογαριασμό που αφορά τον συμψηφισμό οφειλών των δήμων με φορείς του Δημοσίου. Από το συνολικό ποσόν των 23,4 εκατ. ευρώ, τα 13,6 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές των δήμων προς την εφορία, τα 7,6 εκατ. ευρώ οφειλές προς το ΙΚΑ, τα 2,1 οφειλές προς τον ΟΠΑΔ και τα 357,9 χιλ. ευρώ οφειλές προς το ΤΕΑΔΥ. Το ποσόν θα εξοφληθεί μέσω παρακράτησης των κεντρικών αυτοτελών πόρων είτε μερικώς είτε ολικώς», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή».
Παρ’ όλα αυτά να σημειώσουμε πως το ποσό που αναλογεί στα χρέη του Δήμου Πάργας, είναι μηδαμινό (περίπου 10.000 ευρώ), σε σχέση με τα τεράστια χρέη άλλων Δήμων, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη σχετική λίστα.

Στο «κόκκινο» λόγω χρεών στην Εφορία περιλαμβάνει το Δήμο Πάργας το ΥΠΕΣ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2016 Rating: 5 Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκτός από Δήμους που ήδη β...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: