728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα εορταστεί φέτος στα σχολεία η μνήμη των Τριών Ιεραρχών



"Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή", αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα: 201/1998. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος που η 30ή Ιανουαρίου πέφτει Σάββατο, στα σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) οι εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες θα γίνουν την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου). Το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του Π.Δ. Πιο συγκεκριμένα, η παρ. 9 του άρθρου 139 του ίδιου Π.Δ. σχετικά με τον εκλησιασμό προβλέπει τα εξής:
1) εκκλησιασμός των μαθητών κατά σχολείο ή τάξη πραγματοποιείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και με τη συνοδεία των εκπ/κών στις παρακάτω περιπτώσεις:
2) Την εορτή των Τριών Ιεραρχών και τις εθνικές εορτές, σύμφωνα με το άρθρο 4 αυτού του Προεδρικού διατάγματος.
3) Την ημέρα του Πολιούχου, όταν οι τοπικές συνθήκες του εορτασμού το επιτρέπουν.
4) Μια φορά το μήνα σε εργάσιμη ημέρα, τις δυο πρώτες ώρες, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού κι εφόσον εξασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ασφαλή μετάβαση των μαθητών.
5) Εκτάκτως μέχρι τρεις φορές το διδ. έτος, όταν κρίνεται σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων, σε ώρες λειτουργίας ή μη του σχολείου.
14 Ιαν (Πριν από 3 ημέρες)


Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα εορταστεί φέτος στα σχολεία η μνήμη των Τριών Ιεραρχών Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2016 Rating: 5 "Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών γίνο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: