728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χωματουργικές εργασίες στην Κορώνη της Δ.Ε. Φαναρίου «καίνε» 15.000 ευρώ το Ταμείο του Δήμου Πάργας



Στις 23 Δεκεμβρίου του 2015 συνεδρίασε στο Καναλάκι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας, για να αποφασίσει αν θα κινηθεί δικαστικά ο Δήμος, κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εισήγηση του νομικού συμβούλου, κάτοικος-επαγγελματίας του Μεσοποτάμου Δ.Ε. Φαναρίου, άσκησε κατά του Δήμου την με αριθμ. καταθ.229/2014 αγωγή του ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας με την οποία ζητούσε την καταβολή του ποσού των 14.760 €, ως αμοιβή για την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών στην τοπ. κοιν. Κορώνης.
Η αγωγή του εκδικάστηκε την 05η Ιουνίου 2015 και εκδόθηκε σχετικά η υπ΄αριθμ. 143/2015 απόφαση του ανωτέρω Δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή του.
«Αναφορικά με το τεθέν θέμα της άσκησης έφεσης κατά της απόφασης, σας αναφέρω ότι η υπηρεσία μας δεν διαθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο αναφορικά με την ουσιαστική βάση της αγωγής, ούτε η τεχνική υπηρεσία και οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας έχουν γνωστοποιήσει τίποτα σχετικό, παρά μόνο ότι έχει γίνει το έργο, χωρίς όμως να γνωρίζουν για το κόστος.
Σχετικά με την εκτέλεση του έργου, κατέθεσε εξεταζόμενος ως μάρτυρας του αντιδίκου ενώπιον του ανωτέρω δικαστηρίου, ο πρόεδρος της τοπ. κοιν. Κορώνης, ο οποίος κατέθεσε ότι έγινε το έργο και οφείλονται τα χρήματα.
Εάν και η Επιτροπή σας δεν έχει υπόψην της κάποια άλλα αποδεικτικά στοιχεία (έγγραφα, μαρτυρικές καταθέσεις) προκειμένου να αντικρούσουμε την ουσιαστική βάση και τα πραγματικά περιστατικά όπως τα επικαλείται ο ενάγων στην ανωτέρω αγωγή του θεωρώ ότι η ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου είναι ορθή και κρίνω ότι δεν θα πρέπει να ασκηθεί έφεση από τον Δήμο εναντίον του, καθώς δεν πιθανολογώ τυχόν ευδοκίμησή της εφόσον δεν έχουμε νέα αποδεικτικά στοιχεία.
Αντιθέτως θα καταδικασθεί ο Δήμος αφενός στην καταβολή της δικαστικής δαπάνης του αντιδίκου και ενώπιον του Εφετείου και αφετέρου θα κληθεί να καταβάλει τόκους υπερημερίας στους αντιδίκους εως την τελική εξόφληση», αναφέρει μεταξύ άλλων η εισήγηση.
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας αποφάσισε να ανατεθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να διενεργήσει άμεσα πραγματογνωμοσύνη και να συντάξει μελέτη προϋπολογισμού του κόστους του εκτελεσθέντος έργου, σχετικά με το οποίο εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. 143/2015 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας προκειμένου εκ νέου να ληφθεί απόφαση άσκησης ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ΄αριθμ. 143/2015 απόφασης του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας.
Είναι πάντως σύνηθες ο Δήμος Πάργας, όπως και άλλοι Δήμοι του Ν. Πρέβεζας να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις από τα... παλιά, που «καίνε» τα ταμεία τους!

Χωματουργικές εργασίες στην Κορώνη της Δ.Ε. Φαναρίου «καίνε» 15.000 ευρώ το Ταμείο του Δήμου Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2016 Rating: 5 Στις 23 Δεκεμβρίου του 2015 συνεδρίασε στο Καναλάκι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας, για να αποφασίσει αν θα κινηθεί δικαστι...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: