ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Έργο phasing η κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-ΝότουΘετική εξέλιξη φαίνεται πως υπάρχει στο «μέτωπο» του έργου της κατασκευής οδ. Σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου, έργο που σαφώς επηρεάζει την περιοχή μας.
Αντικείμενο του συνολικού έργου είναι η πλήρης κατασκευή Οδ. Σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Β-Ν στην περιοχή της Λίμνης Αμβρακίας, μήκους 48,5km. Η σύνδεση ξεκινά από τα διόδια του Ακτίου μετά το πέρας της υποθαλάσσιου έργου Ζεύξης Ακτίου – Πρέβεζας και καταλήγει στο Δ. Άξονα, περνώντας ανατολικά των Ακαρνανικών Ορέων, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνδέσεις του έργου της Ζεύξης με το Δ. Άξονα και του άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα προς Νότο. Το έργο αποτελεί έργο «PHASING» μεταξύ ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΕΣΠΑ 2014-2020, ξεκίνησε το Μάρτιο του 2010 και ολοκληρώνεται το 2019.
Περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο φάσεις:
Α. «Κατασκευή Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής Ακτίου με το δυτικό Άξονα Βορρά- Νότου – Φάση Α», η οποία αντιστοιχεί στο τμήμα του έργου που υλοποιήθηκε μέχρι τις 31/08/2015.
Β. «Ολοκλήρωση της Κατασκευής Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής Ακτίου με το δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου – Φάση Β», η οποία περιλαμβάνει το υπολειπόμενο φυσικό αντικείμενο για την ολοκλήρωση του έργου.
Συνοπτικά, στο αντικείμενο της Φάσης Α΄περιλαμβάνονται εργασίες για την κατασκευή της κύριας Οδ. Σύνδεσης σε όλο το μήκος του έργου, καθώς και σε μέρος του παράπλευρου και κάθετου δικτύου, μετατόπισης δικτύων ΟΚΩ, οι αναγκαίες μελέτες, απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες, και υπηρεσίες Σύμβουλου Διαχείρισης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]