728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τα νέα αστυνομικά τμήματα - Παραμένει η μετατροπή του Α.Τ. Πάργας σε αστυνομικό σταθμό!

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τα νέα αστυνομικά τμήματα - Παραμένει η μετατροπή του Α.Τ. Πάργας σε αστυνομικό σταθμό!
Στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού έχουν περάσει οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε   η διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο προστασίας του Πολίτη.
Όσον αφορά στην Ήπειρο, ο νέος σχεδιασμός έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις, καθώς προβλέπει μεταφορές και καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές της παραμεθορίου, όπως το Δελβινάκι, με τοπικούς φορείς και κατοίκους να ζητούν την αναθεώρησή του, προκειμένου να μην ενταθεί το αίσθημα ανασφάλειας που ήδη κυριαρχεί σ’ αυτές από την ελλιπή αστυνόμευση.
Οι αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζονται τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ώστε να βελτιωθούν ή να τροποποιηθούν επιμέρους παράμετροι, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού σχεδίου, όπως αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση.
Μένει λοιπόν να αποδειχτεί και στην πράξη αν οι επιστολές διαμαρτυρίας και τα διαβήματα που έγιναν από συλλόγους, φορείς και ομάδες πολιτών προς το υπουργείο σχετικά με την κατάργηση ή μεταφορά αστυνομικών τμημάτων έχουν πιάσει τόπο.
Είναι πάντως πιθανό, αν λάβει κανείς υπόψη την έκταση των αντιδράσεων και τη δημοσιότητα που αυτές έλαβαν, να υπάρξει κάποια τροποποίηση στο σχέδιο που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο, ο νέος «χάρτης» της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται να οριστικοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου και να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο, μετά τις κρίσεις στην Αστυνομία.
Τα «αγκάθια» στην Ήπειρο
Στην Ήπειρο, οι μεγαλύτερες αντιδράσεις στο υπό κατάρτιση σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ προκλήθηκαν για την πρόθεση μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου στο Καλπάκι, για την κατάργηση των Σταθμών στην Πυρσόγιαννη Κόνιτσας, στο Θεσπρωτικό και στον Λούρο της Πρέβεζας και για την μετατροπή του Α.Τ. Πάργας σε αστυνομικό σταθμό!
Ειδικά όσον αφορά στα Α.Τ. Δελβινακίου και Πυρσόγιαννης, φορείς και κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι τυχόν μεταφορά του ενός και κατάργηση του άλλου θα ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας στις ακριτικές αυτές περιοχές, σε μία στιγμή μάλιστα που η παράνομη δραστηριότητα ανθεί!
Άλλες αλλαγές
Κατά τα άλλα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων προβλέπεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, η συγχώνευση των Τμημάτων Τροχαίας και Αστυνομίας στο Μέτσοβο και η ίδρυση νέου σταθμού στην Τύρια Δωδώνης. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, θα λειτουργήσουν οκτώ Αστυνομικά Τμήματα σε όλο τον Νομό, ένα σε κάθε Δήμο (Ιωαννίνων, Ζαγορίου, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Κόνιτσας, Ζίτσας, Μετσόβου και Καλπακίου).
Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και την ίδρυση Άμεσης Δράσης στα Γιάννενα, ενώ τα Αστυνομικά Τμήματα Κακαβιάς, Μέρτζιανης και Μαυροματίου θα λειτουργούν στο εξής ως Υπηρεσίες Διαβατηριακού Ελέγχου. Πάντως, δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στα συνοριακά τμήματα της Ηπείρου.

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τα νέα αστυνομικά τμήματα - Παραμένει η μετατροπή του Α.Τ. Πάργας σε αστυνομικό σταθμό! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015 Rating: 5 Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τα νέα αστυνομικά τμήματα - Παραμένει η μετατροπή του Α.Τ. Πάργας σε αστυνομικό σταθμό! Στο τελικό στάδ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: