728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Συνάντηση βουλευτών Περιφέρειας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό



Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, με τους βουλευτές Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ακροάσεων των βουλευτών των Περιφερειών που έχει ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός.
Οι βουλευτές της Ηπείρου έθεσαν στον κ. Τσίπρα, τόσο θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, όσο και τοπικά ζητήματα των περιοχών τους. Η υψηλή ανεργία, το ζήτημα των υποδομών και η οικονομική ανάπτυξη είχαν κατεξοχήν περιφερειακή διάσταση, ενώ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του Νομού Πρέβεζας ο Κώστας Μπάρκας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας και περίθαλψης.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το 2016 και στο πλαίσιο υπουργικού συμβουλίου που προγραμματίζεται με ειδική ατζέντα για τα θέματα της περιφέρειας, θα δρομολογηθούν πρωτοβουλίες, τόσο για ζητήματα άμεσης διευθέτησης, όσο και για εκείνα που απαιτούν συντονισμό μεταξύ των υπουργείων.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό, όπου τονίστηκε ότι στόχος της μεταρρύθμισής του είναι η δημιουργία ενός οικονομικά βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο θα διασφαλίζει όχι μόνο τη σημερινή γενιά, αλλά και τις επόμενες. Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και η τελική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, θα ανοίξουν το δρόμο για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους και της ,κατ’ επέκταση, ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Συνάντηση βουλευτών Περιφέρειας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2015 Rating: 5 Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, με τους βουλευτές Ηπείρου κα...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: