728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η γρηγορότερη διαδρομή με όχημα, ποδήλατο, ΜΜΜ και πόδια στο κινητό σας



Στο κινητό τηλέφωνο  όποιου ενδιαφέρεται μπορούν να φτάσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι "ενδεικνυόμενες" πιο γρήγορες, ασφαλέστερες και πιο υγιεινές διαδρομές με αυτοκίνητο, ποδήλατο, λεωφορείο αλλά και για πεζούς. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη σε Βερολίνο και Βαρκελώνη και πλέον και στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Τρικκαίων με τον απλό τίτλοMyWay («Ο Δρόμος μου»).

Οι άλλες δύο πόλεις το εφάρμοσαν ήδη και, βάσει του προγραμματισμού, από σήμερα μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει και στα Τρίκαλα. 

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κάθε πολίτης που διαθέτει κινητό τηλέφωνο για το δωρεάν αυτό πρόγραμμα, είναι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, να «κατεβάσει» την αντίστοιχη εφαρμογή, για συσκευές Android και για συσκευές iOS. 

Ο κάθε χρήστης θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, να συμμετάσχει στην αξιολόγηση του έργου και να πάρει μέρος στον διαγωνισμό κερδίζοντας πλούσια δώρα.  

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα 
Ο κάθε χρήστης σημειώνει στο σύστημα, το σημείο στο οποίο βρίσκεται και το σημείο στο οποίο θέλει να πάει (είτε προεπιλεγμένο είτε πληκτρολογώντας τη διεύθυνση). Αν θέλει, συμπληρώνει προτιμήσεις, π.χ. για κίνηση μόνο με ποδήλατο ή μόνο με αστικό λεωφορείο ή μόνο πεζή. 

Μπορεί ο καθένας να ζητήσει συνδυασμό τους ή να του υποδειχθεί η ταχύτερη διαδρομή. Και, βεβαίως, μπορεί να ζητήσει τη διαδρομή στην οποία θα «κάψει» περισσότερες θερμίδες περπατώντας ή ποδηλατώντας. Αλλά και τη διαδρομή με βάση την οποία, θα καταναλώσει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, επιβαρύνοντας λιγότερο την ατμόσφαιρα! (αυτές οι δύο επιλογές διαθέσιμες μόνο σε συσκευές με Android). 

Επομένως, το MyWay, εκτός από καινοτόμο και χρήσιμο, έχει και οικολογική και υγιεινή χροιά.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα (ξεκίνησε το 2013), το My Way θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες προς όλους. Το δε κόστος του, ήταν μηδαμινό για την e-trikala, που το υλοποιεί, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει σε πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια προγράμματα, αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνογνωσία και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, με βάση τις συνεχείς δράσεις του. 

Εξάλλου, τέτοια προγράμματα, που χρησιμεύουν στον πολίτη, έχουν και ωφελιμότητα, καθώς μελλοντικά αυξάνουν την απασχόληση σε τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Το ευρωπαϊκό έργο MyWay θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 και υποστηρίζεται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. 

Η πλήρης του ονομασία είναι European Smart Mobility Resource Manager και ουσιαστικά έχει ως στόχο τη συνδυασμένη μεταφορική κίνηση, ως αποτέλεσμα της βιώσιμης κινητικότητας.

Για να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τα οφέλη του MyWay επισκεφθείτε, επισημαίνει η δημοτική αρχή, την ιστοσελίδα www.myway-project.eu, ακολουθήστε τον λογαριασμό του έργου στο Twitter @MyWay_Eu ή εγγραφείτε στο LinkedIn Group, MyWay project. 

Στην κοινοπραξία του έργου MyWay, η οποία αποτελείται από 14 εταίρους συμμετέχει από ελληνικής πλευράς το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και η αναπτυξιακή εταιρεία e-trikala. 


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2015/12/blog-post_51.html#ixzz3tx8EcQDk
Η γρηγορότερη διαδρομή με όχημα, ποδήλατο, ΜΜΜ και πόδια στο κινητό σας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2015 Rating: 5 Στο κινητό τηλέφωνο  όποιου ενδιαφέρεται μπορούν να φτάσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι "ενδεικνυόμενες" πιο γρήγορες, ασφαλ...

Ετικετες

[ΝΕΑ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: