728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ψήφισμα του ΔΣ Πάργας για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας

         


           ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ».
 • Πληροφορούμαστε ότι σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό στο πλαίσιο συγχωνεύσεων Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών επίκειται η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό. 
   Κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας και των Τοπικών κοινοτήτων που περιλαμβάνει ήτοι, του Λιβαδαρίου, της Αγίας Κυριακής, της Ανθούσας και της Αγιάς για τους παρακάτω λόγους.
 •  Όλες οι ανωτέρω κοινότητες του πρώην Δήμου Πάργας αριθμούν περί τις 4.500 μόνιμους κατοίκους. Κατά τη θερινή τουριστική περίοδο από τα τέλη Απριλίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου, ο αριθμός των επισκεπτών που διαμένουν στην Πάργα αυξάνεται ραγδαία, ειδικά  τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, οπότε ανέρχονται  σε 30.000 και πλέον . Όπως είναι κατανοητό είναι αδιανόητο να αφεθεί η Πάργα χωρίς αστυνόμευση, γεγονός που θα οδηγήσει αδιαμφισβήτητα σε ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας. Χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας για την επίλυση των άμεσων καθημερινών ζητημάτων, όπως το κυκλοφοριακό λόγω συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού οχημάτων, τα τροχαία ατυχήματα, ο έλεγχος της λειτουργίας των καταστημάτων (ωράριο,  διατάραξη από μουσική κ.τ.λ), η πρόληψη και καταστολή κλοπών - διαρρήξεων άμεσα θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα καθώς και το ότι απασχολούνται  σε διάφορες εργασίες περίππου στούς 2000 χιλιάδες μετανάστες από τούς οποίους το 80% είναι Βαλκάνιοι με ότι αυτό συνεπάγεται για Εθνικούς λόγους.  
 • Το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής, η κοντινή απόσταση από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα (1 ώρα) σε συνδυασμό με την κατάργηση του όμορου Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας Θεσπρωτίας σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα παράνομης μετανάστευσης με ότι συνεπάγεται αυτό για την αύξηση της εγκληματικότητας και την εικόνα της περιοχής στους επισκέπτες της, κυρίως Ευρωπαίοι υπήκοοι. 
 • Ακριβώς για τους ως άνω λόγους μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Α.Τ. Πάργας ενδυναμώνεται με αστυνομικούς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και παρ’ όλα αυτά το δυναμικό δεν επαρκεί. 
  Εκτός από το γεγονός ότι πιθανή κατάργηση του Α.Τ. Πάργας θα θέσει πραγματικά σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάργας, άμεσα θα πλήξει και το Τουριστικό προϊόν από το οποίο ουσιαστικά «ζει» ο τόπος και όχι μόνο αυτός. 
 • Και μόνο η κατάργηση του Α.Τ. άμεσα θα καταστεί γνωστή στους τουριστικούς πράκτορες και περαιτέρω προς τους πιθανούς επισκέπτες, οι οποίοι βεβαίως θεωρούν δεδομένο ότι σε έναν προορισμό που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουριστικής περιόδου υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα. 
 • Ακριβώς τη στιγμή που ο Τουρισμός παραμένει το μοναδικό υγιές επιχειρηματικό κομμάτι στην Ελλάδα και γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η χώρα μας, στη δεδομένη κοινωνικοοικονομική πολιτική συγκυρία όπως διαμορφώνεται, ως «ο νούμερο ένα» ασφαλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο, μόνοι μας φαίνεται να δυναμιτίζουμε την προσπάθεια αυτή με τέτοιες κινήσεις. 
  Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Πάργας έχει ήδη μεριμνήσει, (μάλιστα δε έχει ληφθεί και η αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), για τη στέγαση του Α.Τ. Πάργας σε Δημοτικό ακίνητο για εικοσιπέντε (25) έτη. 
 • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι λοιπές αρχές π.χ Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική κλπ, θα μπορούν να καλύψουν το κενό ασφαλείας της περιοχής. Δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις ή αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η παραμονή του Αστυνομικού τμήματος στην Πάργα.
 • Άλλως, σας ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση οποιουδήποτε δυσάρεστου συμβάντος ή καταγγελίας λόγω πλημμελούς φύλαξης, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά και μόνο το κράτος ως φορέας δικαιωμάτων κα υποχρεώσεων, λόγω της λανθασμένης πολιτικής απόφασης υποβάθμισης του Α.Τ. Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό.
 • Τέλος δε, και μετά όλων των ανωτέρω αναφερομένων παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε εγγράφως και συγκεκριμένα τους λόγους που θα λάβει χώρα η υποβάθμιση του Α.Τ. Πάργας σε Αστυνομικό Σταθμό.

Σας καλούμε όλους να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας τα ανωτέρω και σε καμία περίπτωση να μην προωθηθεί η υποβάθμιση  του Α.Τ. Πάργας  σε Αστυνομικό Σταθμό. 

Το ψήφισμα να κοινοποιηθεί
1. Στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος   2. Στους Προέδρους των  πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ΕλληνικόΚοινοβούλιο                                                                                                                                    
3. Αναπληρωτή Υπουργό Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη4. Υπουργείο Τουρισμού 5. κ. Γ. Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη6. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας7. Βουλευτές Νομού Πρέβεζας 8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσηςπηγη:
Ψήφισμα του ΔΣ Πάργας για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2015 Rating: 5                       ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ». Πληροφορούμαστε ότι σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό στο πλαίσιο σ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: