728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»-Έντονο ενδιαφέρον και τη φετινή χρονιά



Περισσότερα από 100 σχολεία έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους θέασης και ακρόασης σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διαζώματος κ. Σταύρο Μπένο.
1412 2
Ο κ. Μπένος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Τώρα» στο ΣΚΑΪ και πλαισιωμένος από την πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, που βρέθηκε στην Πρέβεζα και στην Κασσώπη τον περασμένο Απρίλιο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης του "Διαζώματος": "Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα", μίλησαν για την πρωτοβουλία αυτή που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν αυτά τα ανυπέρβλητα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι μαθητές αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους από την επίσκεψή τους στην αρχαία Κασσώπη, επισημαίνοντας πως το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα ήταν το πρώτο που συμμετείχε στις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα και ότι φέτος το σχολείο σχεδιάζει να ξεναγήσει αλλά και να ξεναγηθεί σε άλλα αρχαία θέατρα της Ελλάδας ενώ επίσης προγραμματίζει να ξεναγήσει και σχολεία από το εξωτερικό.
Να σημειώσουμε πως το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα υιοθέτησε το Θέατρο της Κασσώπης του οποίου τον «κουμπαρά» επέλεξαν οι μαθητές να ενισχύσουν με ένα συμβολικό ποσό, προκειμένου να μπορέσει να συνταχθεί μελέτη αποκατάστασης και συνολικής ανάδειξης του θεάτρου.
Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την ιδέα ήταν και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κα Μπουσδούκου, ενώ ο κ. Μπένος μίλησε με θερμά λόγια για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και την Κασσώπη καθώς και τις πολιτιστικές διαδρομές που θα συνδέσουν τα αρχαία θέατρα.



Να θυμίσουμε πως την περασμένη χρονιά για την Ήπειρο οι προτεινόμενοι αρχαιολογικοί χώροι θέασης και ακρόασης ήταν το Ωδείο, το Θέατρο και το Στάδιο της Νικόπολης, το Θέατρο και το Βουλευτήριο της Κασσώπης στην Πρέβεζα, το Θέατρο Γιτάνων στην Θεσπρωτία, το Μικρό και το Μεγάλο Θέατρο Αμβρακίας στην Άρτα και το Θέατρο της Δωδώνης στα Ιωάννινα.
πηγη:
«Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»-Έντονο ενδιαφέρον και τη φετινή χρονιά Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2015 Rating: 5 Περισσότερα από 100 σχολεία έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους θέασ...

Ετικετες

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: